Hakhoning en ander snoep

Denk eens aan Hakhoning Menthol. Veel mensen weten niet eens wat hak honing is, laat staan dat er een Hakhoning Menthol variant is. Hak honing is een heel lekker zoetje die volkomen natuurlijk is. Het recept komt via België uit de middeleeuwen. En is een erg lekker traditioneel snoepje, bij hakhoning.shop heb je een hele uitgebreide keuze. Dat zie je niet vaak meer! Meestal zou je geluk moeten hebben dat er maar net een kraampje is met hakhoning ertussen. Want met alle varianten is het echt een onderschatte lekkernij!

Snoep

Er zijn erg veel verschillende soorten snoep. Meer dan je zou denken. Wat we nu in de supermarkt hebben liggen is op vele manieren zelfs eigenlijk minder diverse dan wat voorheen werd verkocht in een snoepwinkel. Kinderen van deze generatie kennen misschien ook alleen de Jamin. Vroeger was de snoepwinkel nog veel normaler.

 

Kandijstokjes

Kandijstokjes zijn ook traditionele snoepjes die al snel vergeten zijn. Je kunt ze lekker roeren door een glaasje heette melk bijvoorbeeld, of je kunt er zo aan knabbelen. Ze zien er heel gek uit en die kun je zeker niet in de supermarkt vinden. Deze stokjes moet je maar proberen bij een marktkraampje te vinden of online bestellen.

 

Zuurstokken

Zuurstokken zijn tegenwoordig ook niet meer veel te zien, deze harde kauwstokken komen ook in vele verschillende smaken en kleuren. Ze zijn echt keihard, je slotjes beugel maakt bijvoorbeeld echt geen kans als je een hapje neemt. Deze kleurrijke en echt-Nederlandse snoepjes zie je nu vaak alleen bij de kermis in een kraampje.

 

Niet hetzelfde

Sommige snoepjes hebben het wel overleefd zoals de Zeeuwse babbelaars of de Hollandse hopjes. Maar dat komt omdat ze een groot bedrijf zijn geworden, dat geeft toch niet hetzelfde gevoel als de traditionele snoepwinkel. Hier kwam je binnen en stond alles in potten op de muur. Voor een dubbeltje liep je al met volle zakken leeg…

No Comments

Leave a Comment