Handige gadgets voor slechtzienden

Het is moeilijk voor degenen onder ons met zicht om zich voor te stellen hoe verschillend de dagelijkse ervaringen zijn zonder dit vermogen, maar alle uitdagingen die gepaard gaan met visuele beperking worden in een verbazingwekkend snel tempo aangepakt met verbluffende moderne gadgets, zoals;

B-Touch Mobiele Telefoon

Stel je voor hoe veel gemakkelijker het zou zijn voor visueel gehandicapten om alledaagse taken uit te voeren, zoals telefoneren, een boek lezen en objecten herkennen, als ze een toegankelijk alles-in-één apparaat hadden, zoals het B-Touch Mobile Phone concept. Ontwerper Zhenwei U heeft braille, stemsystemen en optische leesapparatuur ingebouwd

Braille Rubik Kubus

Het kost misschien wat meer tijd om het gezicht van elk individueel vierkant in een Rubik’s kubus te voelen dan om te proberen het visueel op te lossen met kleuren, maar deze met braille uitgeruste versie is zeker een interessante uitdaging, zelfs voor degenen die niet visueel gehandicapt zijn.

Sprekende klokken

De tijd en de datum zijn twee factoren die belangrijk zijn om te weten. Voor de meeste mensen is het zelfsprekend om even op je horloge of je telefoon naar de tijd te kijken, maar voor iemand met een visuele beperking is dit niet het geval. Met sprekende klokken kan je de klok de tijd op laten noemen. Je hebt bijvoorbeeld horloges met twee knoppen, klik je op de bovenste dan hoor je de tijd, klik je op de onderste dan hoor je de datum. Een horloge past om je pols en kan je dus overal mee naar toe nemen.

Veilige en sanitaire mok

Hoe zou je het vinden om je te moeten branden aan hete koffie om bij te houden hoeveel je in een mok giet? De meeste blinde mensen moeten hun vingers gebruiken, maar de geweldige Braun Bell Concept Mug van Sang-hoon Lee en Yong-bum Lim maakt het proces veel veiliger en hygiënischer. De mok geeft een bepaald geluid af als de vloeistof bij elke watersensor komt.

De Eye Stick – Wandelstok die ziet

Sonische trillingen bieden een van de meest nauwkeurige manieren voor visueel gehandicapten om zich te oriënteren in een omgeving, dus het uitrusten van het uiteinde van een wandelstok met een kleine sensor kan vertrouwen inboezemen, zelfs als het gaat om trappen en andere potentieel gevaarlijke scenario’s.

 

No Comments

Leave a Comment