Heb je hier al aan gedacht voor je nieuwe keuken?

Heb je hier al aan gedacht voor je nieuwe keuken

Je luxe reis naar Bali is al meerdere malen geannuleerd en gelukkig heb je jouw geld teruggekregen van de reisorganisatie. Je hebt besloten om nog geen nieuwe reis te gaan boeken, maar het bedrag te investeren in je huis. Na goed overwegen heb je ervoor gekozen om een nieuwe keuken uit te gaan kiezen. Maar waar begin je? Er is zoveel om over na te denken. Laten we samen eens de stappen doorlopen voordat je de Eldi leegkoopt zonder concrete plannen.

De lay-out van de keuken

Als eerste stap dien je de beschikbare ruimte op te meten en te bedenken hoe je wilt dat jouw keuken er uit ziet. Verschuilt jouw keuken zich in een aparte ruimte, stop je hem weg in een hoekje of gaat jouw keuken een statement maken in een open lay-out? Kies je voor een prachtig kookeiland met barkrukken, of verspil je hier liever geen ruimte aan? De keuze is aan jou!

Ga dubbel in álles

Moderne keukens hebben alles dubbel. Vooral handig als je een groot gezin hebt. Denk aan twee gootstenen, een dubbel eiland en vaatwasser naast vaatwasser. Het lijkt misschien een onnodige toevoeging, maar bij een groot gezin zit een vaatwasser snel vol. Door er twee toe te voegen in je keuken kan de ene draaien terwijl de andere volgeladen wordt. Zo houd je een schoon aanrecht! En wat bedoelen we nu met een dubbel eiland? Je kunt het hierbij zo origineel maken als je zelf wilt. Denk aan twee eilanden die parellel lopen aan elkaar, waarbij er een dient als een plek waar je eten kunt klaar maken en het andere als eettafel. Je kunt ook denken aan een T-vorm. Hierbij is de “bovenkant” van de T het werkeiland, en de “steel” dient als zitgedeelte of tafel. Je kunt hierbij spelen met hoogtes, waarbij de “steel” vaak lager is dan het werkeiland.

No Comments

Leave a Comment