HELP, ik heb een funderingsprobleem!

Woon jij in regio Rotterdam en heb je alle commotie rondom funderingsproblemen van de afgelopen tijd meegekregen? Grote kans dat jij je ook zorgen maakt om jouw fundering. In deze blog lees je een aantal tips en stappen die je kunt zetten om erachter te komen of jouw zorgen voor niks zijn of niet.

  1. Risicogebieden funderingsproblemen Rotterdam

Gemeente Rotterdam heeft een risicokaart, waarop jij precies kan zien of jouw woning in een risicogebied staat. Dit is een van de eerste dingen die je kan doen. Houd er wel rekening mee dat deze risiciokaart slechts een indicatie is. Het kan voorkomen dat jouw huis niet in een risicogebied staat maar wel problemen heeft, maar ook andersom niet alle huizen in een risicogebied hebben automatisch funderingsproblemen.

  1. Informatie inwinnen

Als jouw woning inderdaad in een risicogebied staat kun je wat informatie inwinnen over funderingsproblemen. Op hetfunderingshuis.nl vind je onwijs veel informatie met praktische tips over wat je vervolgens kunt doen. Zo staat er ook een handige checklist en kun je je aanmelden voor een gratis inloopochtend. Daar zit een funderingsspecialist aan wie je al jouw vragen kunt stellen.

  1. De kenmerken van funderingsproblemen

Er zijn een aantal kenmerken waar je funderingsproblemen aan kunt herkennen. De meest bekende zijn scheuren in de muren, klemmende ramen en deuren en verzakking van het huis. Dit laatste kun je testen door bijvoorbeeld een knikker op de vloer te leggen. Rolt deze vrijwel direct naar een kant toe? Dan kan het zijn dat je te maken hebt met een scheve vloer en dus verzakking.

  1. Funderingsonderzoek

Als al je zekerheid wilt over jouw vermoedens, zit er maar een ding op en dat is funderingsonderzoek laten doen. Hierbij wordt jouw fundering in kaart gebracht. Naar aanleiding van het onderzoek krijg je een handhavingstermijn. Deze indicatie geeft aan of je niets hoeft te doen of dat het tijd is voor actie om eventuele cascoschade te voorkomen.

Kortom, weet wat je moet doen bij funderingsproblemen. Voor meer informatie kun je terecht op hetfunderingshuis.nl of meld je aan voor de inloopochtend.

No Comments

Leave a Comment