Het belang van het reinigen van je koffiezetapparaat

Elke keer weer moet je de handleiding er weer bij pakken en moet je voor je gevoel minstens 50 stappen volgen. Logisch dat je daarom het schoonmaakprogramma van je koffiemachine uitstelt. Alhoewel het een vervelend klusje kan zijn, heeft het wel veel voordelen om het wel te doen. Dit is waarom je met regelmaat je koffiezetapparaat een schoonmaakbeurt geeft.

Belangrijk voor de hygiëne

Restjes koffie kunnen zich ophopen in je machine. Dit kan in je koffie terecht komen en is natuurlijk niet heel hygiënisch. Daarnaast is het ook belangrijk om de buitenkant van je apparaat schoon te houden. Hier zitten dagelijks mensen met hun handen aan. Dit laatste is natuurlijk zo gedaan en kun je regelmatig even doen. Hoe vaak je de koffiemachine van binnen moet reinigen ligt aan je gebruik. Voor particulier gebruik wordt aangeraden om één keer per maand een schoonmaakprogramma te laten lopen.

Vergroot de levensduur van je apparaat

Wanneer je de koffiemachine goed schoon houdt kun je ervoor zorgen dat je machine langer mee gaat. Een machine doet het nou eenmaal beter als er geen vuil in het systeem zit. Dus voorkom storingen en gooi er af en toe eens wat koffiemachine reinigingstabletten in. Dat is een stuk goedkoper dan een nieuwe apparaat.

Betere koffie

En uiteindelijk is dit misschien wel de allerbelangrijkste reden. Als je machine vies is dan beïnvloedt dat de smaak van je koffie. Schimmel kan bijvoorbeeld heel goed groeien in een koffiezetapparaat. Dat wil je natuurlijk niet. Je koffie is echt veel lekkerder als het wordt gezet met een schone machine.

 

Genoeg reden om eens vaker je koffiemachine schoon te maken. En hoe vaker je het doet des te makkelijker het gaat. Heb je misschien straks de hele handleiding niet meer nodig.

No Comments

Leave a Comment