Het bijhouden van uitgaven in apps. Welke zijn goed?

Grip op je financiën houden, hoe doe je dat het beste? Vroeger hielden mensen er een huishoudboekje op na. Daar werd alles in genoteerd aan inkomsten én uitgaven. Tegenwoordig kan dat makkelijker door middel van het bijhouden van uitgaven in apps. Maar elke week verschijnt er wel een nieuwe app voor het beheren van de financiën. Welke is er nu goed, en voor wie is die dan goed? 

Welke uitgaven of inkomsten wil je bijhouden in de app
Zoals gezegd komt er iedere week wel een zogeheten huishoudboekje app bij. Het is belangrijk om eerst na te gaan wat je wilt bijhouden. Wil je bijvoorbeeld in een oogopslag weten welke lopende abonnementen je hebt? Of wil je weten hoe het ervoor staat met de vaste lasten die elke maand worden afgeschreven? 

Naast abonnementen ook het overzicht van je vaste lasten

Wil je naast een duidelijk overzicht van je abonnementen ook een goed overzicht van je vaste lasten? Kijk dan eens naar de Dyme app. Dit wordt het huishoudboekje van de toekomst genoemd. Waarschijnlijk heb je meerdere abonnementen lopen. Vooral onnodige abonnementen worden snel opgespoord en kunnen met deze app snel en gemakkelijk opgezegd worden. Maar kijk ook eens op de site van sim only vergelijken. Hierbij zie je direct welk sim only abonnement van Simyo het beste bij jou past. Via de Simyo app houdt je bovendien je verbruik qua telefoonkosten én het data verbruik zeer makkelijk in de gaten. De meeste abonnementen behoren tot je vaste lasten. Maar ook je wekelijks (of dagelijkse boodschappen) behoren tot je vaste lasten. De Dyme geld app is gratis te downloaden en kosteloos in gebruik en te gebruiken bij het beheer van meerdere banken. Verder krijg je via deze app ook automatisch een overzicht van al je inkomsten. Nadeel is dat je de app toegang moet geven tot uw bankgegevens. Maar de app hanteert wel dezelfde beveiligingsnormen als de banken. Nog een nadeel is dat je niet zelf je inkomsten of uitgaven kunt ingeven of kunt wijzigen. 

 

Wel zelf je inkomsten en uitgaven opgeven

Wil je wel zelf je inkomsten en uitgaven invoeren dan kun je gebruik maken van EyeWally. Je krijgt dan een overzicht van je gehele financiële situatie. Fijn om in één opslag te zien wat er is ingekomen, wat er is uitgegaan, wat nog moet worden betaald en wat je dan nog overhoudt. Bij ingebruikname dient eerst een account aangemaakt te worden. Nadeel is dat je geen overzicht krijgt van abonnementen of vaste lasten. Dan is er ook nog EasyMoney app, zakelijker en met meer opties dan de eerder genoemde apps. De voordelen van de EasyMoney app zijn de handige grafieken en melding bij openstaande facturen. Nadeel is dat het na 30 dagen éénmalig ongeveer 8 euro kost en alleen beschikbaar is voor Android telefoons. 

 

No Comments

Leave a Comment