Het importeren van een auto

bmw auto

Je hebt een super mooie auto voor ogen, maar deze is nergens te vinden in Nederland. Om toch deze auto te bemachtigen, kun je kiezen voor het importeren van een auto. Duitsland is een van de populairste landen om auto’s uit te importeren. Het importeren brengt ook veel voordelen met zich mee, het is bijvoorbeeld goedkoper dan wanneer je dezelfde auto in Nederland koopt. Maar, welke stappen worden er doorlopen met het importeren van een auto? Hieronder vind je alle stappen die doorlopen worden voor een auto import.

Auto vinden

Wanneer je op zoek gaat naar een auto, kun je het beste zoeken in het land van herkomst van de auto. Een Duitse auto kun je dus het beste zoeken in Duitsland. Het verschilt niet alleen qua prijs, maar ook qua alle beschikbare opties voor de auto. Wanneer je de perfect samengestelde auto gevonden hebt, kun je aan de slag gaan met de aankoop ervan.

De aankoop

Goed, je hebt de perfecte auto gevonden. Nu is het zaak om de auto te gaan kopen. Wanneer je een professioneel bedrijf inschakelt voor het aankopen van de auto, verzorgen zij het gehele aankoopproces. Dit betreft het contact, het controleren, het onderhandelen en het regelen van het papierwerk. In het algemeen is het zo dat verkopers van een auto liever met een professioneel bedrijf in zee gaan, maar de aankoop van een auto kun je natuurlijk ook zelf regelen.

Transporteren

Mooi, de aankoop is voltooid. Nu moet de auto natuurlijk naar Nederland komen. Dit kan op een aantal manieren gedaan worden. Ten eerste, als nieuwe eigenaar van de auto kun je deze natuurlijk zelf naar Nederland rijden. Dit kost alleen veel tijd en geld. Ten tweede, transport met een vrachtwagen. Bedrijven kunnen hiervoor zorgen, hierdoor is de auto tijdens de reis volledig verzekerd. Ten derde, met een schip. Dit is eigenlijk alleen het geval wanneer de auto over water getransporteerd moet worden.

Keuring RDW

Mooi, de auto is in Nederland, maar hij moet ook een Nederlands kenteken krijgen en gekeurd worden. Bij de keuring wordt er gekeken of de buitenlandse registratie van het voertuig kan worden overgenomen. Wanneer de auto van buiten Europa komt, ziet de keuring er iets anders uit. De auto gaat in Lelystad, bij het RDW-testcentrum een specifieke keuring tegemoet.

Douane en BPM

Na de keuring van de RDW moet er nog een aangifte gedaan worden voor de BPM. BPM is een afkorting voor Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen. De hoogte van de belasting wordt berekend op basis van de CO2-uitstoot en de leeftijd van de auto. Voor een geïmporteerde auto is er namelijk nog geen BPM betaald, hier moet je dus aangifte voor doen. Bedrijven die helpen met het importeren van een auto geven je een BPM berekening, waardoor je die alvast van tevoren weet.

Kenteken

Je kunt bijna genieten van het rijden in jouw nieuwe auto. Dit kan alleen niet zonder kenteken. Je krijgt het kenteken van de RDW, maar dit is een standaard kenteken. Je kunt er namelijk voor kiezen om een kenteken te krijgen met opgedrukte letters, wat een luxere uitstraling geeft dan een normaal kenteken.

Rijden maar

Eindelijk, alles is geregeld en je kunt de weg op. Je hebt een prachtige auto en deze kostte minder dan wanneer je deze in Nederland zou kopen. Al met al biedt het importeren van een auto veel voordelen.

No Comments

Leave a Comment