Hier moet je op letten bij het huren van een opslagruimte

Heb je eigenlijk te veel spullen op voorraad? En zoek je hiervoor een oplossing? Het huren van een opslagruimte zorgt ervoor dat je weer voldoende ruimte creƫert!

Er bestaan een hoop verschillen tussen de verschillende opslagruimtes. In dit artikel lees je waar je op moet letten bij het huren van een opslagruimte.

Geen last van weersinvloeden

Allereerst is het belangrijk dat je een opslagruimte kiest dat geen last heeft van weersinvloeden. Het is aan te raden dat je spullen op kamertemperatuur worden opgeslagen. Zo krijgt je inboedel geen last van schimmel!

Pak je spullen goed in

Uiteraard moet je je spullen ook goed inpakken. Kijk goed naar de gewichten van je inboedel. Ter bescherming is het aan te raden om te kiezen voor stevige verhuisdozen. Voor breekbare materialen, zoals glas en porselein, is het slim om hier wikkelfolies en andere dekens te gebruiken. Zo blijven je spullen altijd heel!

Kies een opslagruimte in de buurt

Welllicht vind je het een dooddoener, maar uit ervaring blijkt dat je vaak op onverwachte moment je spullen nodig hebt. Kies daarom voor een opslagservice waar je dagelijks toegang tot je spullen krijgt.

In de grote steden vind je veel opslagruimtes, zoals een opslagruimte in de buurt van Nijmegen of in regio Utrecht, waar je hiervoor dagelijks toegang hebt.

Velen willen na verloop van tijd hun spullen toch langer of korter huren. Kies daarom voor een flexibele opslagservice, zodat je zelf bepaalt tot wanneer je je inboedel opslaat.

Wat zijn de prijzen voor het huren van een opslagruimte?

De prijzen zijn afhankelijk van je wensen. Hoeveel kubieke meter aan opslag heb je nodig? Zo heb je bijvoorbeeld opslaggroottes van minder dan 12 m3, maar kan je ook kiezen voor meer dan 40 m3.

Self-storage opslagruimtes hanteren vaak abonnementen. Voor minder dan 12 m3 betaal je meestal onder de 10 euro per maand. Voor de grootste opslagruimtes ben je ongeveer 70 euro per maand kwijt.

Zo kies je een goedkope opslagruimte uit

Voor een opslagbox wil je natuurlijk niet te veel betalen. Tot slot lees je daarom vier tips bij het vinden van een goedkope opslagruimte:

  • Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo kan je immers vergelijken op basis van je wensen, zoals de prijs, de grootte, de afstand en de kwaliteit.
  • Sommige bedrijven hebben een samenwerking met andere opslagruimtes. Vraag daarom altijd een offerte bij de vestiging waar je inboedel wordt opgeslagen. Deze partners kunnen andere voorwaarden hanteren dan deze bedrijven.
  • Bereken altijd zelf hoeveel opslagruimte je eigenlijk nodig hebt. Hoeveel verhuisdozen heb je nodig? En hoeveel spullen wil je kwijt? Als je naaste een opslagruimte heeft is het handig om zijn ruimte eens in te zien Zo krijg je al een beeld of je een grotere of een kleinere nodig hebt.
  • Kies voor een flexibele opslaglocatie. Kies een locatie waar je gemakkelijk kan overstappen naar een kleinere ruimte zonder hiervoor overstapkosten te betalen.

Kies een goede opslagruimte

Bedenk dus goed van te voren wat voor opslagruimte je nodig hebt en wat je hiervoor wilt betalen. Zo blijf je nog lang van je spullen genieten!

No Comments

Leave a Comment