Hoe bespaar je gemakkelijk op je autokosten

Autofabrikanten zijn continu hun eigen automerken aan het verbeteren op het gebied van zuinigheid. Maar je kan ook zelf zuiniger gaan rijden. Hieronder geven we een aantal tips waardoor jij ook gemakkelijk kan besparen op je autokosten. 

Schakel vroeg op.

Een onderdeel van het nieuwe rijden is het zo vroeg mogelijk opschakelen. Zodra je in een laag toerental rijdt hoeft je auto minder hard te werken en dit kan veel brandstof schelen. Bij dieselmotoren kun je al bij ongeveer 1800-2200 toeren naar een hogere versnelling schakelen. Bij een benzinemotor ligt dit aantal iets hoger, rond de 2000-2500. Je auto maakt misschien wat minder geluid, wat iedereen stiekem toch wel lekker vind, maar op lange termijn zal je het verschil ook merken in je portemonnee.

Laat je gas los

Door vroeg te reageren op verkeerssituaties hoef je minder vaak te remmen. Laat je gas simpelweg eerder los, bijvoorbeeld als je een stoplicht nadert. Op deze manier bespaar je dus brandstof en je remmen. Laat je auto uitrollen en bespaar op gratis meters.

Check je bandenspanning

Uit onderzoek blijkt dat meer dan 50% van alle auto’s in Nederland met een te lage bandenspanning rijdt. Dit is niet alleen gevaarlijk maar zorgt er ook voor dat je auto onnodig afremt. De juiste bandenspanning kan wel 4 euro per tankbeurt opleveren, aangezien je minder brandstof hoeft te verbruiken. Daarnaast heeft een lage spanning een negatieve invloed op de levensduur van je banden. Oftewel, check regelmatig je bandenspanning.

Zorg voor een lage luchtweerstand

Veel bestuurders maken gebruik van een dakkoffer of fietsendrager op hun auto. Dit is zeer praktisch voor vakanties en dergelijke. Maar zodra deze niet meer worden gebruikt, haal deze er direct af. Ze kunnen namelijk voor veel luchtweerstand zorgen, waardoor je onnodig veel brandstof verbruikt. Daarnaast kunnen open ramen ook voor een verhoging van de weerstand zorgen. 

Bespaar op je vaste lasten

De premie van je autoverzekering is maandelijkse een flink bedrag. Of je nu de minimale WA-verzekering afsluit of voor een WA volledige casco verzekering gaat. Het is verstandig om met regelmaat naar een website zoals Overstappen.nl – autoverzekering berekenen te gaan om alle dekkingen en verzekeraars te vergelijken. Op deze manier krijg je makkelijk en snel inzicht en kan je binnen een aantal minuten tot wel 200 euro besparen.

Toch kan het gebeueren dat je toch schade oploopt. Bijvoorbeeld door een los steentje wat een barst in je vooruit veroorzaakt. Ook een autoruit reparatie kan vaak goedkoper dan je zelf denkt!

No Comments

Leave a Comment