Hoe een bank te beoordelen op kwaliteit

De ideale manier om de kwaliteit van een bank te controleren, is om de binnenkant echt te bekijken om de technische en constructie-aspecten ervan te onderzoeken, maar tenzij je een meubelwinkel kunt vinden waarmee je de hoezen en de buitenste lagen kunt verwijderen, ben je vrijwel beperkt tot de aanraking en het gevoel aan de buitenkant.

Alle hoop is echt niet verloren, want we delen de volgende tips om ervoor te zorgen dat de bank die je gaat kopen zes maanden later niet bij de dichtstbijzijnde recyclingfabriek terechtkomt.

Het frame

Dit is het belangrijkste onderdeel van de zetel aangezien de houtsoort die gebruikt wordt voor de constructie van het frame de levensduur van de bank bepaalt. Een bank van goede kwaliteit maakt gebruik van in de oven gedroogd hardhout, bij elkaar gehouden door industri√ęle lijm en spijkers, wat zorgt voor stevigheid en duurzaamheid, en kan doorgaans meer dan 15 jaar meegaan. Een voorbeeld van hardhout zijn berken, esdoorn, eiken, essen en teak. Het drogen in een oven verwijdert al het vocht uit het hout voordat het wordt gebouwd, omdat dit helpt beschermen tegen scheuren. Het zorgt er ook voor dat het frame nog lang zijn vorm en stabiliteit behoudt.

Een zetel van mindere kwaliteit gebruikt multiplex van meubelkwaliteit, verschillende lagen dik samengehouden met nietjes. Het is een vervanging voor hardhout en kost minder. Dit type frame gaat meestal maximaal twee tot drie jaar mee. Sommige fabrikanten gebruiken multiplex met een combinatie van ander hout van lagere kwaliteit, zoals grenen dat ongeveer vijf jaar of minder meegaat.

Hoe te controleren

Controleer van welke houtsoort het bankframe is gemaakt. Als je in Singapore bent, zijn de kwaliteit meestal Noord-Amerikaanse berken en eikenhout. Houd het zijframe van de zetels vast en verplaats deze van links naar rechts. Doe hetzelfde voor de backframe. Een stevig frame mag niet wiebelen  of draaien. Als het wankelt, betekent dit meestal dat de gewrichten niet stevig worden vastgehouden, wat in de toekomst ernstige veiligheidsproblemen kan veroorzaken.

 

 

No Comments

Leave a Comment