Hoe gaat een incassobureau te werk?

Iedereen heeft er weleens van gehoord. Incassobureaus. Maar vraag je iemand hoe deze te werk gaan, dan zou 70% het antwoord niet weten. In dit artikel leg ik jou precies uit wat de werkwijze is van een incassobureau in amersfoort.

Wat is een incassobureau?

Mocht je nog nooit te maken hebben gehad met een incassobureau, dan kan het zijn dat je ook niet goed weet wat een incassobureau precies is. Een incassobureau bestaat uit een bedrijf dat in opdracht van andere bedrijven vorderingen probeert te innen. Dit zijn openstaande vorderingen van die andere bedrijven. Wanneer een bedrijf een factuur niet betaald krijgt, dan geven zij dit uit handen aan een incassobureau. Het incassobureau zal hier veel druk achter zetten en ervoor zorgen dat de klant betaalt. Vanaf het moment dat een bedrijf een incassobureau heeft ingeschakeld zal al het contact via het incassobureau verlopen. Het bedrijf zal in dit geval geen contact meer opnemen met de schuldeiser.

Brieven sturen

Het incassobureau zal het incassoproces starten met het versturen van brieven. Deze brieven bestaan uit aanmaningen en geven de klant de kans om het bedrag nog binnen enkele dagen over te maken. Daarnaast wordt er gewaarschuwd in de aanmaningen. Hierin staat namelijk dat het proces overgedragen wordt aan de deurwaarder als het bedrag niet overgemaakt wordt. Als het bedrag na het ontvangen van de brieven overgemaakt wordt, dan stopt het proces bij het incassobureau. De schuldeiser zal dan zijn geld ontvangen. Het kan echter zijn dat het bedrag na het ontvangen van de brieven nog steeds niet overgemaakt wordt. In dit geval gaat het incassoproces verder.

Deurwaarder

Worden de brieven genegeerd? Dan wordt het geheel neergelegd bij de deurwaarder. De deurwaarder heeft wettelijke bevoegdheden om betaling af te dwingen. Dit door beslag te leggen op inkomsten, salaris, banktegoeden of roerende en onroerende zaken. De deurwaarder mag geen beslag leggen op het volledige salaris. Dit omdat hij rekening moet houden met de beslagvrije voet.  Als de deurwaarder compleet wordt genegeerd en het bedrag nog steeds niet is betaald, dan mag de deurwaarder overgaan tot het ontruimen van woningen en bedrijfspanden. Ook kan de deurwaarder een dagvaarding uitbrengen. Ontvangt u dit officiële document? Dan zult u voor de rechter moeten verschijnen. De juridische naam van dit officiële document wordt een dagvaarding genoemd.

 

No Comments

Leave a Comment