Hoe houd ik mijn tuin netjes?

Als je je tuin netjes wil maken, is het soms lastig om te zien waar je moet beginnen en wat er allemaal gebeurd moet worden. Daarom is het handig om dit van te voren te bedenken. Dan werk je effectiever en heb je binnen no-time weer een mooie nette tuin.

 

Begin bij de basis

Als je je tuin netjes wil maken, is het belangrijk om bij de basis te beginnen. Dat betekent dat je naar de grond moet kijken, de tegels, het gras of wat je dan ook als basis in de tuin hebt. Zorg er voor dat de grond schoon en netjes is. Dit geeft je tuin een veel mooiere en meteen nettere uitstraling. Heb je tegels in de tuin? Spuit deze dan met een hogedrukspuit schoon. Of heb je gras in je tuin? Dan is het een goed idee om deze ook altijd op tijd te maaien. Het gras is iets wat snel op valt, vooral als het al een tijdje niet is gemaaid. Heb je zelf niet altijd even veel tijd of zin om het gras te maaien? Dan is een robotgrasmaaier een goede uitkomst. Denk bijvoorbeeld aan de Gardena Sileno City 250. Deze robotgrasmaaier bepaald zelf wanneer het nodig is om het gras te maaien, waardoor je tuin er altijd netjes uitziet. 

Kies een thema

Iets waardoor je tuin er snel rommelig uit kan zien, is het gebruiken van verschillende thema’s in de tuin. Een tropische look kan bijvoorbeeld botsen met een strakke uitstraling. Kies daarom 1 thema en kleurenschema. 

Ontdoe je van groene aanslag

Groene aanslag laat je tuin er oud uitzien. Je doet er goed aan om dit te verwijderen. Je kan dit doen met huis tuin en keukenmiddeltjes of met speciaal ontwikkelde sprays die je tuincentra of bouwwinkels kan aanschaffen. 

 

No Comments

Leave a Comment