Hoe je zelf zakelijke profielfoto’s kan maken

Het hebben van een zakelijke profielfoto wordt altijd aangeraden, deze kan je namelijk gebruiken voor het zakelijk social media netwerk LinkedIn en deze kan je ook op de website van je bedrijf en op je CV zetten. Het maken van een zakelijke profielfoto is echter nog niet zo makkelijk, je kan niet zomaar vragen of het model lacht en een foto nemen en denken dat alles gelijk goed is. Een fotostudio uit Utrecht vertelt er wat meer over hoe je een goede zakelijke profielfoto kan maken.

Praat met het model

Op zakelijk gebied kan de profielfoto op LinkedIn het eerst zijn wat potentiële klanten of werknemers van jou zien, ook hier geldt het feit dat de eerste indruk erg belangrijk en bepalend is. Het is belangrijk dat het model hier bewust van is en van zichzelf weet wat ze willen uitstralen. Het is hiervoor ook belangrijk dat je goed gaat kijken in welke sector je werkzaam bent of wilt zijn, je wilt als directeur van een groot bedrijf natuurlijk anders overkomen dan bijvoorbeeld iemand die in de zorg werkt. Het is ook belangrijk dat je het model op zijn of haar gemak stelt, veel mensen voelen zich namelijk niet helemaal zichzelf als ze voor de camera zitten en dat is wel belangrijk om goed over te komen.

Hoe moet het model overkomen?

Het gezicht moet natuurlijk duidelijk te zien zijn op de foto, zeker als je de foto op LinkedIn wilt plaatsen. De foto’s worden op LinkedIn namelijk relatief klein weergegeven, door veel gezicht op de foto te zetten wordt het gelijk een stuk duidelijker. Verder doet een lach natuurlijk wonderen, je komt vriendelijk, open en vrolijker over.

Neem een rustige achtergrond

Het is ook belangrijk om een rustige achtergrond te nemen, wanneer je het model voor een drukke achtergrond zet dan zal de achtergrond te veel van het model afleiden en dat wil je bij een zakelijke profielfoto niet. Buiten dat het te veel van het model afleid, is een drukke achtergrond ook niet echt zakelijk. Je ziet vaak dat deze zakelijke profielfoto’s een hele lichte, rustige achtergrond hebben, vaak is de achtergrond zelfs helemaal wit zodat het model er echt uitspringt. Voor bedrijven die al hun werknemers op de website willen zetten, is het belangrijk dat alle foto’s hetzelfde zijn. Daarmee bedoelen we dat de achtergrond hetzelfde moet zijn en dat de foto’s vanuit dezelfde hoek en afstand worden genomen.

No Comments

Leave a Comment