Hoe kan mindset coaching helpen bij persoonlijke en professionele groei?

Onze mindset (mentaliteit) wordt gevormd door onze opvoeding, onze genetica en de ervaringen die we tijdens ons leven hebben opgedaan. Dit is dan ook de reden dat ieder van ons de wereld bekijkt met een andere bril. Deze lenzen kunnen fungeren als een reeks veronderstellingen waardoor wij alle zaken interpreteren – althans totdat wij ons ervan bewust worden. Om een gelukkig leven te leiden en onze doelen te bereiken, spelen onze gedachten een belangrijke rol om dit te bewerkstelligen. Daarom gaan we in dit artikel in op de waarde en het belang van mindset coaching als hulpmiddel voor het realiseren van persoonlijke en professionele groei. 

Wat is mindset coaching precies?

Mindset coaching heeft als doel zich te richten op de bestaande overtuigingen en denkpatronen van cliënten. Een goede mindset coach is in staat om cliënten te helpen  om hardnekkige denkpatronen te herkennen, uit te dagen en te herzien. Ieder mens functioneert met een bepaalde denkrichting, een levensperspectief die bepaalt hoe wij de wereld om ons heen waarnemen en interpreteren. Dit betekent dat wij op zoek zijn naar bevestiging van wat onze vaak onbewuste denkwijze al voor waar houdt, ongeacht of het ons helpt of hindert in het leven. 

Mindset coaching kan helpen je huidige denkwijze te heroverwegen

Of het nu gaat om re-integratie in het werkveld na een lange afwezigheid, of persoonlijke situaties die leiden tot een zware last op je schouders, het veranderen van je huidige denkwijze kan in veel gevallen een wereld van verschil maken. Een van de grote voordelen van mindset coaching is de mogelijkheid om ons huidige denken te herzien en patronen van negatief denken te doorbreken. Het kan echter heel moeilijk zijn om onze ongezonde denkpatronen volledig te herkennen totdat iemand ons erop wijst. Een goed opgeleide coach zal specifieke vragen stellen om de wijsheid die jij in je hebt eruit te halen. Een mindset coach zal helpen jouw huidige denkpatronen te begrijpen, en je helpen een gezondere manier van denken te ontwikkelen. 

 

Op zoek naar mindset coaching bij jou in de buurt? Kijk gauw op coach Amsterdam en ontdek hoe jij meer uit jezelf kan halen! 

Laat je ideeën en gevoelens de vrije loop

Het kan soms moeilijk zijn om jouw ideeën en gevoelen te ventileren. Wanneer je dit echter niet doet, kan het opkroppen van negatieve gedachten alleen maar leiden tot meer problemen.  Door ideeën met een coach uit te wisselen, kun je ook van gedachten wisselen over hoe jij jouw uiteindelijke doelen kunt bereiken. Je gedachten delen met een coach is een geweldige manier om een solide basis te leggen die je nodig hebt om je persoonlijke of professionele doelen te bereiken. Al je vast zit op een bepaald gebied in jouw leven en maar niet vooruit lijkt te komen, dan kan een coach je helpen om samen een actieplan op te stellen om je van de grond te helpen en aan jouw weg te bouwen voor het bereiken van de door jouw gewenste resultaten. 

No Comments

Leave a Comment