Hoe kies je een hoogpolig vloerkleed?

Wanneer je op zoek bent naar een hoogpolig vloerkleed, is een van de belangrijkste factoren om te overwegen hoe diep de pool is. Dit kan een groot verschil maken in hoe je kamer eruit ziet en aanvoelt en hoe lang deze meegaat. Hoe dieper de pool, hoe comfortabeler het is om op te lopen. De pool verwijst naar het deel van een vloerkleed waar je op loopt. Het is gemaakt van strengen wol of synthetische vezels en kan tussen de 6 cm diep zijn. De pool kan ook gemaakt zijn van natuurlijke of synthetische vezels, waardoor je je  vloerkleed er gemakkelijker als nieuw uit kunt laten zien.

Bekijk de verschillende materialen

Er worden verschillende materialen gebruikt voor een vloerkleed shaggy, maar de meest populaire zijn wol, viscose en synthetische stoffen. Wol is een natuurlijk materiaal dat brandwerend, slijtvast, waterafstotend en hypoallergeen is. Het is gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden en ook gemakkelijk te repareren als het beschadigd raakt of vlekken krijgt. Viscose is gemaakt van houtpulp dat is behandeld met chemicaliën om het zacht en flexibel te maken zoals katoen. Het voordeel van dit materiaal ten opzichte van katoen is dat het niet krimpt bij het wassen of stomen. Dit maakt het een ideale keuze voor zware vloerkleden die in keukens worden gebruikt. Het wordt het best gebruikt op een plaats waar regelmatig gemorst kan worden of in badkamers met een hoog vochtgehalte. Viscose vervaagt ook niet zo snel zoals katoen dat doet, zodat je vloerkleed ook langer zijn kleur behoudt.

Past moeilijker onder deuren

Dit is een factor waar je misschien niet aan denkt bij het kiezen van een vloerkleed. Het kan zijn dat de hoge pool van sommige vloerkleden het moeilijk maakt om onder deuren te passen. Bedenk hoeveel ruimte je hebt rond je deuropeningen en trappen. Meet de dikte van je deurkozijnen en drempels voordat je een vloerkleed kiest met te veel diepte. Kies een vloerkleed met een lagere poolhoogte om beweging door ruimtes zoals gangen niet te beperken.

Natuurlijke materialen zijn eerder brandwerend

Synthetische vloerkleden zijn waarschijnlijk de beste keuze als je op zoek bent naar een vloerkleed dat zowel brandwerend als betaalbaar is. Dit soort vloerkleden zijn gemaakt van kunstmatige vezels zoals nylon, polyester of acryl. Ze zijn meestal minder duur dan tapijten van natuurlijke vezels en ook duurzamer omdat ze niet zo vaak naar de stomerij hoeven. Synthetische vezels zijn ook gemakkelijker schoon te maken en bovendien goedkoper en duurzamer dan tapijten van natuurlijke vezels.

No Comments

Leave a Comment