Hoe kom je goed door een scheiding?

Gaan jij en je partner scheiden? Super vervelend natuurlijk, maar je kunt er wel voor zorgen dat dat op een zo vredig mogelijke manier gebeurt. Via dé scheidingsmediator bijvoorbeeld, kun je professionele hulp krijgen als jij en je partner er niet helemaal uitkomen. Dit kan gaan over de kinderen, over financiële zaken, maar ook over het verdelen van bepaalde eigendommen. Er kunnen heel wat zaken zijn waar jij het met e (ex)-partner niet mee eens bent, en soms lopen de gemoederen flink op. In dat geval is het heel slim om de scheidingsmediator in te schakelen. Je krijgt dan bemiddeling op maat van iemand die gespecialiseerd is in het bemiddelen tussen mensen die gaan scheiden.

 

Schakel een onpartijdige gesprekspartner in

Het mooie aan mediation is dat de mediator te allen tijde volledig onpartijdig is. Dit is heel belangrijk voor een zo vruchtbaar mogelijke uitkomst van het traject. Beide partners worden dan ook als volledig gelijkwaardig gezien, en geen van beiden heeft het recht om de ander te kleineren of dingen te ontzeggen waar diegene recht op heeft. De mediator is er dan ook om de gesprekken goed te laten verlopen, en ervoor te zorgen dat er niet teveel wordt afgedwaald. Ook wordt in de gaten gehouden of mensen wellicht iets teveel de nadruk leggen op de emotionele pijn die ze hebben door wat iemand gedaan heeft. Los van het feit dat dit heel erg naar is, betekent dat niet dat je dan meer recht hebt op bijvoorbeeld een bepaald geldbedrag of een omgang met de kinderen. Misbruik of mishandeling binnen de relatie verandert de zaak natuurlijk.

 

Mediation voor stellen met kinderen

Wanneer er kinderen in het spel zijn is het vaak lastiger om te scheiden dan wanneer dat niet het geval is. Dit komt doordat het gevolg van jullie beslissing een effect heeft op de rest van hun leven, terwijl jullie zelf na een scheiding ieder je eigen weg gaan. Of je nu bij iemand voor mediation in Nieuwegein aanklopt, in Amsterdam of in Maastricht, deze persoon kan jullie helpen bij het maken van goede afspraken. Bovendien zal deze jullie ondersteunen in gesprekken met de kinderen, en ervoor zorgen dat deze niet de dupe worden van jullie beslissing of de manier waarop jullie met elkaar omgaan. En dat is moeilijker dan het lijkt. Kies dan ook altijd voor een mediator met veel ervaring, zodat je zeker weet dat deze persoon precies weet hoe je op een correcte manier tussen twee mensen bemiddelt.

 

Waar kun je mediation inschakelen?

Het maakt eigenlijk niet uit waar jullie wonen, want verdeeld over het hele land kun je terecht voor mediation. Als je kiest voor Dé Scheidingsmediator kom je bovendien terecht bij iemand die gespecialiseerd is in mediation voor koppels die gaan scheiden. Zij beschikken over een groot netwerk mediators door het hele land. Via hen vindt je onder andere mediation in Nieuwegein, Utrecht en Nijmegen, maar ook in vele andere steden kun je terecht. Bekijk de website voor meer informatie.

 

No Comments

Leave a Comment