Hoe kun je CNC draaier worden?

De kans is aanzienlijk groot dat jij er ook over nadenkt om aan de slag te gaan als CNC draaier. Je bent immers met een reden bij ons op de site gekomen. Voordat je zomaar aan de slag kunt als CNC draaier zal je wel de nodige stappen moeten ondernemen. Benieuwd wat dit voor stappen zijn? Lees dan snel even verder, hieronder laten we het je namelijk allemaal zien!

De opleiding tot CNC draaier

Het spreekt voor zich dat je niet zomaar aan de slag kunt gaan als CNC draaier. Je moet namelijk met grote machines werken. Wil je in staat zijn om deze machines op een veilige manier te gebruiken dan is het noodzakelijk om hiervoor de juiste opleiding te volgen. Het is mogelijk om op verschillende manieren aan de slag te gaan als CNC draaier. Wil je zelf beginnen met deze baan dan kun je bijvoorbeeld voor een van de onderstaande MBO opleidingen kiezen:

  • Verspaner fijnmechanische techniek (niveau 2)
  • Allround verspaner (niveau 3)
  • CNC-frezer / CNC-draaier (niveau 3)

Belangrijk om te weten is dat je vaak meer doorgroei mogelijkheden hebt als je instroomt vanaf een niveau 3 opleiding. Dit zorgt er dan ook vaak voor dat je net even wat meer verantwoordelijkheid krijgt bij het uitvoeren van de werkzaamheden bij je werkgever. 

Na afloop van je opleiding zal je ingezet worden voor bedrijven in onder andere de metaalindustrie, machine-industrie, werktuigbouwkunde, elektrotechniek en de installatietechniek. Er is dus veel keuze, want er zijn veel bedrijven op zoek naar goede vakmensen. 

Het is mogelijk dat je zelfstandig aan de slag zal gaan, maar het is ook mogelijk dat je samen met een team aan slag gaat. Door de veelzijdigheid is het zeker een leuke opleiding en baan om te overwegen. De grote vraag brengt ook gelijk een goed toekomstperspectief met zich mee. Je kunt ook werk als CNC frezer overwegen, bij sommige bedrijven zal je een combinatie van CNC frezen en CNC draaien uitvoeren, maar het komt ook voor dat bedrijven voor beide functies aparte mensen aannemen.  

 

No Comments

Leave a Comment