Hoe maak jij je goede voornemens voor 2022 waar?

’’Wat zijn jouw goede voornemens?’’ Dit is een van de meest gestelde vragen in de maand januari. Deze vraag wordt vaak beantwoord met ‘meer sporten, gezonder eten en stoppen met roken’. Waarschijnlijk heb je deze goede voornemens al jarenlang. Vaak houden we dit eventjes vol, maar helaas laten we het goede voornemen op een gegeven moment toch weer los. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we onze goede voornemens wel volhouden?

Waarom kunnen we goede voornemens vaak niet volhouden?

Als we het hebben over goede voornemens dan hebben we het meestal niet over één maar meerdere voornemens. Hier gaat het eigenlijk al mis. We nemen te veel hooi op onze vork. Verschillende goede voornemens voor een langere tijd volhouden is bijna onmogelijk. Je motivatie wordt minder en je vindt het ook niet meer leuk om bezig te zijn met de goede voornemens. Daarom adviseren wij om eerst eens te beginnen met één goed voornemen, welke realistisch is om te behalen.

Schrijf je goede voornemens op

Om je goede voornemens te laten slagen, is het verstandig om je goede voornemens op te schrijven. Dit klinkt in eerste instantie misschien wat raar, maar door ze op te schrijven blijven ze zichtbaar. Je wordt er regelmatig aan herinnerd. Schrijf je goede voornemens op een blaadje en prik hem aan het prikbord, schrijf ze in je agenda, op een post-it of in een notitieboekje. Maak van het opschrijven een feestje en laat post-it’s, notitieboekjes en pennen bedrukken met een bemoedigende tekst.

Deel je goede voornemens met familie en vrienden

Deel je goede voornemens met anderen. Zij kunnen je steunen en motiveren tijdens het waarmaken van je goede voornemens. Vertel je vrienden, familieleden en collega’s wat je goede voornemens zijn en op welke manier je ze wilt behalen. Het is altijd fijn als mensen in je omgeving weten wat er speelt. Merk je dat je je motivatie verliest, dan kunnen zij je helpen herinneren aan je goede voornemens. Heb je je doel behaald? Vier het met je vrienden of familieleden en bedank ze voor hun steun.

Blijf positief

Blijf positief wanneer je met je goede voornemens bezig bent. Houd je bezig met hetgeen wél kan en focus je niet op het negatieve. Zet een goed voornemen om in iets positiefs. Zeg dus niet ‘ik ga ’s avonds geen chipjes of koekjes meer eten’, maar zeg juist ‘ik ga ’s avonds gezonde dingen eten’. Op deze manier zet je iets negatiefs om in iets positiefs. Een goed voornemen dat positief geformuleerd wordt, stimuleert je om hem vol te houden.

Moedig jezelf aan

Is jouw voornemen om meer te gaan sporten, moedig jezelf aan door een nieuwe sportoutfit te kopen. Ook een nieuwe sporttas is een leuke aankoop. Tassen bedrukken is ook een goede optie als je op een unieke manier in de sportschool wilt verschijnen. Wil je stoppen met roken, koop van het geld dat je normaal voor sigaretten besteed iets leuks voor jezelf. Op deze manier moedig je jezelf aan om je goede voornemen vol te blijven houden.

No Comments

Leave a Comment