Hoe pak je je koffer of backpack zo efficiënt mogelijk in?

koffer inpakken

Iedere keer als je op reis gaat is het weer een hele opgave: je koffer of backpack zo inpakken dat er zoveel mogelijk spullen in passen. En er tegelijkertijd voor zorgen dat hij niet te zwaar wordt. Vaak levert dit veel frustratie op. Maar met de juiste tips en tricks zorg je ervoor dat je je koffer of backpack zo efficiënt mogelijk inpakt.

Wees kritisch bij het inpakken
Voordat je begint met inpakken moet je eerst bepalen welke spullen je mee gaat nemen. Wees hierbij kritisch: welke spullen heb je echt nodig en welke kun je wel missen? Door dit goed na te gaan voorkom je dat je koffer te vol of te zwaar wordt.

Maar wat heb je nu echt nodig en wat niet? Een aantal tips:
1| Wat je ten eerste moet beseffen is dat niet je hele garderobe mee hoeft op vakantie. Je gaat hooguit een paar weken weg dus houd daar rekening mee bij het inpakken van je kleding. Kijk ook goed naar de weersvoorspellingen; wordt het je hele vakantie tropisch heet, dan kun je je lange broeken en dikke truien wel thuislaten. En houd je ook in als het gaat om schoenen. Die nemen namelijk erg veel ruimte in.
2| Handdoeken nemen vaak meer ruimte in dan je denkt. Zoek daarom van tevoren goed uit, mocht je in een hotel of vakantiehuis verblijven, of daar al handdoeken aanwezig zijn.
3| Boeken lezen is heerlijk tijdverdrijf op vakantie, maar ze nemen wel erg veel ruimte in. Neem daarom een e-reader mee: al je boeken op slechts één dun apparaat!
4| Denk naast de inhoud van de koffer ook aan de koffer zelf. Het zou namelijk zonde zijn als je ingepakte koffer te zwaar is voor je vlucht omdat de koffer zelf relatief zwaar is. Kies daarom bij het kopen van een koffer voor licht maar stevig materiaal. Zulke koffers zijn er voldoende!

Tips bij het inpakken van je koffer
Je hebt de spullen verzameld die je mee wilt nemen op vakantie, maar hoe stop je ze zo efficiënt mogelijk in je koffer? Met deze tips kom je een heel eind:

1| Vergeet het opvouwen van kleding, maar rol ze op! Het zal je verbazen hoeveel ruimte het je bespaart als je je broeken of jurkjes oprolt in plaats van opvouwt. Bovendien raken ze zo ook niet gekreukt.
2| Met zogenaamde packing cubes voorkom je dat al je spullen in je koffer door elkaar raken. Sorteer je kleding (t-shirts bij t-shirts, ondergoed bij ondergoed), rol het op en stop ze in de verschillende packing cubes. Ideaal!
3| Probeer de ruimte die je hebt zo goed mogelijk te benutten en loze ruimte uit te bannen. Denk maar eens aan je schoenen: het zou zonde zijn om de ruimte in je schoenen niet op te vullen. Stop er dus bijvoorbeeld je sokken in.
4| Het is het handigst om je zwaarste spullen onderin bij de wieltjes te stoppen. Zo staat je koffer altijd stabiel en zakken je spullen niet naar beneden.
5| Stop de spullen die je het vaakst of eerst weer nodig hebt bovenin je koffer. Zo kun je er snel bij. Denk aan je toiletspullen die je bij aankomst misschien nodig hebt om jezelf op te frissen.

Tips voor als je reist met een backpack
Ga je backpacken? Dan is het al helemaal belangrijk dat je je backpack goed inpakt. Je loopt er de heel tijd mee te sjouwen en alles wat je nodig hebt zit erin. Onderstaande tips komen goed van pas:

1| De indeling van je backpack is erg belangrijk. Het spreekt bijvoorbeeld voor zich dat je spullen die je vaak nodig hebt op plekken stopt die makkelijk bereikbaar zijn. De bovenkant of buitenkant van je backpack bijvoorbeeld.
2| Tegelijkertijd is het belangrijk om goed na te denken hoe je het gewicht verdeelt. Vaak wordt gezegd dat je de zwaarste spullen onderin moet stoppen, maar bij een backpack is dat juist helemaal niet handig. De zwaarste spullen moeten juist bovenin, aangezien je op die manier je rug het minst belast. Want met een pijnlijke rug is backpacken natuurlijk geen pretje.

Hopelijk helpen bovenstaande tips om zoveel mogelijk (maar ook weer niet te veel) spullen mee te nemen op vakantie. En vergeet ook niet om wat ruimte vrij te houden voor souvenirs. Fijne vakantie!

No Comments

Leave a Comment