Hoe vind ik de geschikte leidinggevende voor mijn team

Hoe vind ik de geschikte leidinggevende voor mijn team

Heeft u al tientallen CV’s en motivatiebrieven doorgenomen. En hebben de eerste gesprekken met kandidaten niet het gewenste resultaat opgeleverd? Dan gaat u nadenken over uw opties. Met het inzetten van een recruitment bureau bent u waarschijnlijk snel uit de brand geholpen. Maar hoe goed is zo’n persoon dan eigenlijk. Waarom heeft hij of zij niet zonder hulp een baan kunnen vinden? En zijn diegene in praktijk ook zo sterk dat ze een team kunnen leiden.

Het is lastig om de juiste personen op de juiste plek te zetten. Zeker als diegene ook nog eens een team aan moet sturen en dus veel verantwoordelijk op zijn schouder krijgt. Gelukkig bestaan er methoden om een persoon beter te leren kennen dan alleen vanuit zijn CV, motivatiebrief en eventueel sollicitatiegesprek.

Assessment afnemen

Eén van die mogelijkheden is het afnemen van een assessment. Een assessment kan namelijk meer inzicht geven in iemands persoonlijkheid en zijn professionele ambities. Hoe iemand strategisch tegen zaken aankijkt en de beleidsvorming + aansturing op zich neemt. Daarnaast moet iemand goed passen binnen de bedrijfscultuur, zeker als het niet gaat klikken met het eigen team. Als laatste en misschien wel het belangrijkste. Inzicht de leiderschapsstijl en het managementvermogen van de persoon in kwestie.

Investering voor uw organisatie

Zo’n assessment is niet binnen een half uurtje afgerond en neemt meestal wel een dagdeel of een volledige dag in beslag. Hier kunnen dus best wat kosten aan verbonden zijn. Maar dit heeft ook zijn keerzijde. Door een perfecte match met een kandidaat te vinden, scheelt dit een hoop tijd om iemand in te werken binnen het team en natuurlijk de salariskosten. Als een kandidaat uiteindelijk niet blijkt te voldoen, moet u ook nog eens het hele sollicitatieproces opnieuw opstarten. Daarom kan het interessant zijn om eens aan de slag te gaan met een assessmentbureau die gespecialiseerd is in het verbinden van kandidaat en organisatie zodat u snel de goede mensen op de juiste posities heeft zitten.

No Comments

Leave a Comment