Hoe voorkom ik een kras of barst in mijn telefoon?

Je hebt het vast wel eens gezien, een flinke kras op het scherm van je telefoon of een grote barst van links naar rechts. Sterker nog, je bent wel misschien een van die personen. Veel mensen lopen namelijk tegenwoordig er met een gesneuvelde smartphone erbij. Dit zijn er op het moment alleen in Nederland al een krappe 200.000! De vragen die dan bij je resteren zijn uiteraard, ‘’hoe komt dit en hoe zorg ik ervoor dat dit mij niet overkomt?’’.

Krassen

Krassen zijn over het algemeen makkelijk te verklaren. Veel mannelijke telefoon eigenaren stoppen hun telefoon namelijk in hun broekzak samen met hun sleutels. Je hoeft dan geen raketgeleerde te zijn om te snappen dat dit niet de beste combinatie is. Maar vrouwen, juich niet te vroeg. Want dit gebeurt namelijk ook in handtasjes waarbij alles bij elkaar ligt en de sleutels gemakkelijk langs je telefoonscherm schuren. Dit voorkomen kan dan ook door je telefoon in een andere zak te doen of het in een apart vakje van je tasje. Een andere mogelijkheid is om een screenprotector te kopen. Dit zorgt ervoor dat de krasjes enkel in de protector komen en je telefoon ongedeerd blijft. Wil je de beste bescherming voor jouw trotse bezit? Wees er dan zeker van dat je een screenprotector van glas koopt. Mocht je desondanks toch een kras hebben in je iPhone 8, doe er dan wat tandpasta op. Voor grote krassen is het beter om bijvoorbeeld een iPhone 8 scherm reparatie te laten doen bij een telefoonshop.

Barsten

Ondanks dat de oorzaak duidelijk is -je laat je telefoon vallen-, waarom die altijd net op een hoek land is toch ietwat frappant. De reden kan gevonden worden in de wetenschap. Dit komt namelijk doordat je telefoon vaak in je zak zit wanneer die eruit valt en de zwaartekracht het gedeelte dat uit je zak steekt naar zich toetrekt. Vervolgens maakt je telefoon vaak nog een halve draai en land precies net waar je het niet wilt. De oplossing hiervoor is net zo simpel als de oorzaak. Een beschermhoesje zorgt er namelijk voor dat wanneer je telefoon valt je niet met ster in je scherm zit. Het beste hierbij is een hoesje die je gehele telefoon dekt zodat je niet alsnog een reparatie hoeft in te plannen.

Een andere oorzaak voor barsten is dat sommige mensen hun telefoon wel eens in hun achterzak stoppen. Het gevaar hierin is echter dat wanneer je niet oplet en gaat zitten er teveel druk op je scherm komt te staan. Dit komt uiteraard niet ten goede van je scherm. Een veilige opbergplaats voor je telefoon is hierbij dan ook de beste oplossing.

Probeer ten slotte je telefoon rustig uit je tas of zak te halen. Er is namelijk een reden voor de uitdrukking ‘haastige spoed is zelden goed’. Veel telefoon-eigenaren willen bijvoorbeeld die perfecte foto maken, maar grijpen in de haast net hun telefoon verkeerd. De rust bewaren is dan ook hierbij de gouden tip.

No Comments

Leave a Comment