Hoe win je een aanbesteding?

Wie zich inschrijft op een aanbesteding wil ook winnen. Zo simpel is het nu eenmaal. Anders schrijf je jouw bedrijf niet in voor de aanbesteding. Maar hoe win je nu een aanbesteding? Dat vroegen we aan Probid, een adviesbureau dat bedrijven helpt bij aanbestedingen en met prestatie inkoop. Zij geven de onderstaande tips:

Maak een planning

Zonder een goede planning zal het lastig worden om aanbesteding te winnen. Je hebt een deadline waaraan voldaan moet worden. Ander kan de inschrijving niet meer ingestuurd worden. Een goede planning zorgt ervoor dat je weet wanneer je iets moet opleveren. Houd deze planning ook aan!

Voorbereiden

Een goede voorbereiding is het halve werk. Bij een aanbesteding komt heel wat papierwerk om de hoek kijken. Zorg dat je dit goed doorleest en schrijf je vragen op papier. Laat je adviseren door specialisten, dat hoort allemaal bij de voorbereidingen.

Accuraat en compleetheid

Een belangrijk onderdeel van je inschrijving is de accuraatheid en de compleet zijn. Inschrijven die niet accuraat of nog erger; incompleet zijn, zijn op voorhand eigenlijk al kansloos is onze ervaring. Hierbij moet je dan ook alles uitschrijven wat je kunt uitschrijven. Dat is eigenlijk de stelregel. Doe je dit niet? Dan bestaat de kans dat je losse eindjes in je inschrijving hebt, wat de winkansen zal verkleinen.

Schakel hulp in

Als je ├ęcht verschil wilt maken met in je inschrijving is onze laatste tip om advies in te schakelen. Adviseurs hebben nu eenmaal eerder met dit bijltje gehakt en daardoor hebben ze de ervaring die net de doorslag kan geven. Dit geldt voor zowel nationale als Europese aanbesteding. Het is een investering die zich uiteindelijk terug zal verdienen als je de opdracht ook daadwerkelijk krijgt. Vergroot dus je winkansen en schakel een specialist op het gebied van aanbestedingen in.

No Comments

Leave a Comment