Houten jaloezieën realiseren een unieke sfeer

doehetbudget

Het integreren van houten jaloezieën in een bepaalde kamer zorgt er altijd voor dat er aan de ruimte in kwestie een bijzondere uitstraling kan worden gegeven. De unieke sfeer welke op deze manier kan worden gerealiseerd is onder meer het gevolg van het spelen met zonlicht en schaduw. Bovendien is het ook nog eens zo dat er op de markt een enorme variatie beschikbaar is met houten jaloezieën. Dit zorgt er voor dat deze jaloezieën in werkelijk elk interieur tot hun recht kunnen komen. Dit geldt dus zowel voor een landelijk, een modern als een klassiek interieur. Denk jij er ook over na om houten jaloezieën aan te schaffen? Neem dan zeker eerst even de hieronder terug te vinden informatie uitgebreid door!

            Verschillende soorten houten jaloezieën

Houten jaloezieën bestaan uit houten, horizontale lamellen. Deze lamellen kunnen op verschillende manieren aan elkaar bevestigd zijn. In het merendeel van de gevallen is het echter zo dat ze aan elkaar worden bevestigd door middel van een koord. Ook een band is echter mogelijk. Het spreekt voor zich dat houten jaloezieën eveneens kunnen worden vervaardigd uit meerdere houtsoorten. Op dit vlak wordt er een onderscheid gemaakt tussen de hieronder terug te vinden opties:

 

  • Cederhout;
  • Abachi hout;
  • Bamboe;

 

Het spreekt bovendien voor zich dat houten jaloezieën in de praktijk ook op verschillende manieren geschilderd kunnen worden. Zou jij graag willen kunnen genieten van bijvoorbeeld witte, zwarte of zelfs goudkleurige jaloezieën in je interieur? Dan behoort dat met houten exemplaren allemaal tot de mogelijkheden. Je kan er uiteraard eveneens voor kiezen om de jaloezieën gewoon naturel te laten. Je keuze op dit vlak is uiteraard volledig persoonlijk.

            Thermische en akoestische isolatie factor

Misschien wel het belangrijkste voordeel dat is verbonden aan houten jaloezieën heeft betrekking tot de uitmuntende isolatiefactor waarover ze beschikt. Dit overigens niet alleen op thermisch, maar ook op akoestisch vlak. Houten jaloezieën zijn als geen ander in staat om niet alleen het licht, maar ook de warmte in huis te regelen. Door de keuze voor een natuurlijk materiaal is het uiteraard ook perfect mogelijk om een lekker knusse sfeer te realiseren. Wil je dus met andere woorden graag de isolerende eigenschap van een bepaalde ruimte verbeteren? Ook dan is het een absolute aanrader om gebruik te maken van houten jaloezieën.

            Zijn er ook nadelen verbonden aan houten jaloezieën?

De vele interessante voordelen welke verbonden zijn aan het gebruik van houten jaloezieën zorgen er voor dat ze door de jaren heen steevast aanzienlijk populairder zijn geworden. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat er eveneens een nadeel is waar rekening mee dient te worden gehouden. Een belangrijk nadeel is dan ook terug te vinden in het feit dat jaloezieën van hout een stuk minder eenvoudig onderhouden kunnen worden. Daar waar je aluminium jaloezieën bijvoorbeeld zeer eenvoudig gewoon schoon kan maken met behulp van een plumeau is dat bij houten exemplaren een behoorlijk stuk lastiger. Ben je dus op zoek naar een echt onderhoudsvriendelijke vorm van binnenzonwering? Dan zal je daarvoor wellicht willen kijken in de richting van jaloezieën die zijn gemaakt van aluminium. Voor een ruim aanbod jaloezieën of houten jaloezieën op maat weet Doehetbudget.nl wel raad.

No Comments

Leave a Comment