Huis kopen zonder makelaar

makelaar

Tegenwoordig nemen steeds meer mensen die op zoek zijn naar een huis een aankoopmakelaar in de arm. In grote steden in de randstad kun je soms niet eens zonder is de gedachte. Natuurlijk kun je op heel veel plekken in Nederland nog prima een huis kopen zonder makelaar.

Bespaar op kosten door een huis te kopen zonder makelaar

De belangrijkste reden waarom veel mensen geen aankoopmakelaar in de arm nemen is natuurlijk de kosten. Voor de diensten van een aankoopmakelaar moet je courtage betalen. De courtage komt meestal neer op een percentage van tussen de 1,2% en 2,5% van het totale bedrag dat met de aankoop van een huis gemoeid is. Als je weet in welke prijsklasse jij jouw nieuwe huis gaat zoeken, kun je wel nagaan hoeveel geld een huis kopen zonder makelaar jou kan schelen. Heb je twijfels over de waarde van huis, de (bouwkundige) staat of zie je op tegen onderhandelingen en contracten, neem dan vooral een aankoopmakelaar in arm. Lees anders onze tips.

Stappen bij een huis kopen zonder makelaar

Alvorens je een huis kunt kopen is het handig de maximale hypotheek te bepalen. Neem contact op met je bank, een tussenpersoon of gebruik één van de vele handige tools op internet. Dan weet je je maximale hypotheekbedrag en nog veel belangrijker de maandlasten die daarbij horen.
Kijk op Funda, Jaap, Facebook etc. je kunt het tegenwoordig zo gek niet bedenken of er worden wel huizen op internet aangeboden. Zie je je droomhuis of een huis wat in ieder geval de moeite waard is om te bezichtigen, neem dan contact op met de verkopend makelaar voor een bezichtiging. Wacht daar niet te lang mee, in de huidige tijd zijn huizen soms zo weg. Dat maakt het huis kopen zonder makelaar wel moeilijker natuurlijk.
Hoe je vervolgens een openingsbod uitbrengt, de onderhandelingen verder voortzet en uiteindelijk je droom van een huis koopt zonder makelaar lees je op Huiskopen.info. Hier staat ook uitgebreid het stappenplan beschreven dat je doorlopen kunt om een huis te kopen zonder makelaar.

No Comments

Leave a Comment