Hypotheek in Rhenen of Veenendaal afsluiten

In Rhenen of Veenendaal financieren is erg lastig. Je hebt iemand nodig die:

  • 7 dagen per week bereikbaar is
  • snel bij een woning kan zijn
  • woningwaarde indicatie kan geven
  • een biedcertificaat en financieringsoverzicht snel overhandigt voor verkopende partij
  • binnen 2 dagen akkoord van de bank binnen heeft

Financieren in Rhenen en Veenendaal begint bij de woning

 Al kan jij € 1.000.000,- lenen, je hebt de woning dan nog niet gekocht. Je zal veel overwaarde of spaargeld moeten hebben om te kunnen overbieden op een woning. Financieel adviseur Veenendaal Lexwonen vertelt.

Overbieden met inkomen kan niet

Ongeveer 70% van de Nederlanders denkt nog steeds dat voldoende inkomen de basis is voor een hypotheekaanvraag. Ik kan uit ervaring vertellen dat je maar zo tussen de € 50.000 en € 100.000,-aan spaargeld of overwaarde nodig hebt in Rhenen en Veenendaal.

Heb je dat niet dan is kopen zinloos, zelfs niet met een inkomen van € 150.000,- per jaar.

Hoe zit dat dan met eigen geld en maximale hypotheek?

Je kan nooit een hypotheek krijgen die hoger is dan de taxatiewaarde van een woning. Kan je bijvoorbeeld op inkomen € 1.000.000,- aan hypotheek krijgen en je hebt een huis gezien in Rhenen met een vraagprijs van € 600.000,-k.k.

Stel dat de taxatie ook € 600.000,- bedraagt en jij doet een bod van € 700.000,-? Je krijgt nooit meer dan € 600.000,- aan hypotheek voor dat huis in Rhenen. Maximale hypotheek is 100% taxatiewaarde ondanks dat je meer kan lenen op je inkomen, dus € 600.000,- en geen € 700.000,-.

Financieel adviseur en aankoopmakelaar Rhenen

Lexwonen, Financieel adviseur Rhenen zal diverse taxateurs raadplegen v.w.b. de marktwaarde. Als de taxatiewaarde hoger is dan heb je minder eigen geld nodig of minder overwaarde.

Waarom hoger bieden dan de vraagprijs in Veenendaal en Rhenen?

Het is niet alleen in Veenendaal of Rhenen waar je zoveel boven de marktwaarde moet bieden. Utrecht, Tilburg, Nijmegen en Breda zijn ook steden waar je tussen de € 50.000 en 100.000,- hoger moet bieden. Ook al in Zuid Limburg sinds zomer 2021.

Waarom hypotheekadviseur en aankoopmakelaar?

Ga je naar een bank of een hypotheekadviseur dan mis je de helft. Het belangrijkste is de bereikbaarheid en de kennis i.v.m. woningwaarde en de koopakte. Omdat wij  tussen Veenendaal en Rhenen in wonen en al sinds 1974 de woningprijzen weten is het sneller en makkelijker onderhandelen. Hieronder een voorbeeld.

Voorbeeld van Hypotheek in Veenendaal

Stein, Geert en Geert, 3 vrienden kochten in Veenendaal West via Lexwonen, financieel adviseur  Veenendaal een huis. Drie vrienden samen in een hypotheek is geen probleem. Via Lexwonen kan dat snel geregeld worden.

Omdat de drie vrienden samen veel meer konden hypotheek konden krijgen en samen meer eigen geld  hadden konden ze een groot huis in het oude gedeelte van Veenendaal Centrum kopen.

Voorbeeld van een Hypotheek Rhenen

Lucas en Miranda uit Rhenen zagen een leuk huis op de Valleistraat in Rhenen. Omdat wij snel werken konden wij de woning snel bezichtigen. Lucas en Miranda hadden zelf € 40.000,- spaargeld en € 60.000 aan schenkingen.

Deze woning werd helaas aan een investeerder verkocht. Gelukkig hadden wij meer succes met de woning in het Centrum in Rhenen. Door snel handelen van zowel de kopers als Lexwonen was de woning snel gekocht. Er werd ruim € 45.000,- hoger geboden dan de vraagprijs.

Biedcertificaat en akkoord bank vooraf doet wonderen

Lexwonen hypotheekadviseur Veenendaal en Rhenen maakt altijd een biedcertificaat en financieringsopzet voor de kopers. 

Op deze wijze is het makkelijker een huis te kopen in Veenendaal of Rhenen. Verkopend makelaars willen zekerheid. Met een biedcertificaat en akkoord van de bank vooraf geef jij die zekerheid aan de verkopend makelaar. Meer info over hypotheken in Veenendaal of Rhenen? Bel 06-83944458 Lexwonen, hypotheekadviseur Rhenen en Hypotheekadviseur Veenendaal. Tevens Erkend aankoopbemiddelaar.

No Comments

Leave a Comment