Incontinentiemateriaal voor ongewenst urineverlies bij mannen

Hoewel er nog steeds een taboe heerst op ongewenst urineverlies bij mannen, komt het probleem vaker voor dan gedacht. Ongeveer vier op de tien mannen heeft er namelijk in meer of mindere mate last van. Een groot nadeel van het taboe, is dat er weinig bekend is over incontinentiemateriaal dat door mannen gebruikt kan worden. Tijd om daar verandering in te brengen. In deze blog leest u alles over de verschillende soorten incontinentiematerialen voor mannen.

 

Protective Shields

Bij elke drogist is een ruim aanbod aan incontinentiematerialen te vinden. Het bekendste en meest gebruikte merk is TENA Men. TENA Men biedt TENA Men Protective Shields, een soort verband, in drie verschillende levels. Level 1 is bedoeld voor licht urineverlies en level 3 voor zwaar urineverlies. Dit verband plakt u eenvoudig in uw onderbroek en is gemakkelijk te verwisselen. Bovendien is het gemaakt van extra dun materiaal, waardoor het niet te zien is dat u incontinentiemateriaal draagt.

 

Incontinentiebroekjes

Wanneer u last heeft van zwaar urineverlies, zijn er ook incontinentiebroekjes te koop. Deze zien er uit als normale boxershorts en zijn gemaakt van ademende en zachte stretchmaterialen, die ervoor zorgen dat de broekjes goed op hun plek blijven zitten en zacht zijn voor de huid. De nauw sluitende randjes voorkomen dat u doorlekt. Daarnaast zit er aan de voorkant van de onderbroek een extra absorberende laag. Het nadeel van deze broekjes is echter dat deze minder makkelijk te verwisselen zijn dan de ‘Protective Shields’.

 

Wat doet incontinentiemateriaal?

Incontinentiemateriaal is vaak erg dun, maar kan toch heel wat urine opvangen. Hoe zit dat? Incontinentiemateriaal bestaat uit verschillende lagen, met ieder een andere functie. De bovenlaag laat het vocht door, om huidirritatie te voorkomen. In de volgende laag wordt de urine geabsorbeerd. De meeste incontinentiematerialen bevatten nog een laag, die nare geuren tegenhoudt en de urine omzet in een soort gelei, waardoor het materiaal niet meer nat aanvoelt.

No Comments

Leave a Comment