Internet- en tv-abonnement afsluiten: handige tips & tricks

Ben je toe aan een nieuwe internetprovider? Betaal je elk jaar meer of past je huidige pakket niet meer bij jouw gezinssituatie? Of ga je binnenkort voor het eerst op jezelf wonen en is dit ook de allereerste keer dat je internet en tv abonnement afsluit? Dan komt er natuurlijk veel op je af. Er zijn ontzettend veel providers beschikbaar. Het aanbod lijkt bijna met de dag toe te nemen. Daarom kan het lastig zijn om een keuze te maken.

Want waar let je op bij het maken van deze beslissing? Hoe zorg je ervoor dat je nooit teveel hoeft te betalen en ontvangt wat je nodig hebt? In dit artikel zetten we een aantal handige tips & tricks op een rijtje om je op weg te helpen.

Wat heb je nodig in jouw pakket?

Het is meestal het goedkoopst om alle diensten bij één provider onder te brengen. Hieronder valt bellen, internet en tv. Een alles-in-één pakket is echter alleen voordeliger als je hier ook daadwerkelijk allemaal gebruik van maakt. Toch zijn er ook genoeg mensen die alleen internet gebruiken. Een vaste lijn gebruiken de meesten al helemaal niet meer en ook lineaire tv wordt steeds minder gekeken. Steeds vaker worden enkel streamingdiensten gebruikt en die werken via het internet. Met enkel een internet abonnement kun je dus al heel ver komen. Maar is dat ook wat je wil?

Bedenk van tevoren goed wat je nodig hebt en wat je ook daadwerkelijk gebruikt. In theorie is een alles-in-één pakket voordeliger. Maar dan moeten wel alle diensten daadwerkelijk gebruikt worden. Wanneer je eigenlijk enkel het internet gebruikt, is een internet only abonnement stukken voordeliger.

Maak gebruik van een keuzehulp

Bij veel providers is het mogelijk om van een zogenaamde keuzehulp op de website gebruik te maken. Hierbij worden er een aantal vragen gesteld die de basis vormen voor een advies. Dit advies vertelt precies hoe hoog jouw internetsnelheid moet zijn om probleemloos op het internet aanwezig te kunnen zijn. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid apparaten die op het internet aangesloten zijn, maar ook van het eigen internetgedrag en de grootte van het gezin. Een groot gezin zal logischerwijs veel meer van het internet gebruikmaken. Zeker wanneer de kinderen al wat ouder zijn. Met behulp van een keuzehulp ontdek je snel hoe hoog je internetsnelheid moet zijn om allemaal probleemloos te kunnen internetten.

Doe de glasvezel check

Snel internet gaat hand in hand met glasvezel. Helaas is nog niet elk gebied aangesloten op het glasvezelnetwerk. Ga je binnenkort verhuizen of heb je geen idee of je huidige adres aangesloten is op het glasvezelnetwerk? Doe dan de glasvezel check. Deze kun je eenvoudig online doen. Zo zie je aan de hand van je postcode of glasvezel bij jouw adres tot de mogelijkheden behoort en bij welke provider dit zou kunnen. 

 

No Comments

Leave a Comment