Isoleer jouw huis met PIR platen

Bent u opzoek naar isolatiemateriaal met kwalitatief hoogwaardige isolatie? Dan is PIR isolatie iets voor jou. PIR isolatie zijn lichte, dunne, maar stevige isolatieplaten met een hoge isolatiewaarde. Deze isolatieplaten staan vooral bekend als geelwitte platen. PIR is een afkorting van polyisocyanuraat, een kunststof die speciaal bedoeld is voor isolatie. Het voordeel van PIR isolatie is dat het veelzijdig is en kan worden toegepast in verschillende plekken in huis zoals: vloeren, daken en muren.

Waarom PIR isolatie gebruiken?

Wist je dat PIR platen een hoge brandveiligheid hebben? Ze nemen ook vrijwel geen vocht op. Meestal worden de PIR isolatieplaten geleverd met een tand- en schroefverbinding voor de goede aansluiting van de isolatie. De PIR platen zijn meestal langs beide kanten bekleed met een dampdichte laag of een bitumineuze laag. Doordat de PIR platen drukvast en enorm licht zijn, kunnen ze gemakkelijk verwerkt en gebruikt worden om uw vloer te isoleren.

De kosten van PIR platen

PIR isolatieplaten zijn over het algemeen duurdere isolatieplaten, omdat de productie gecompliceerder is dan bij andere isolatieplaten. Nog steeds worden de PIR platen veelal verkocht vanwege de kwaliteit en de hoge isolatiewaarde. Je krijgt dus wel waar voor je geld. Tegenwoordig is er ook een keus uit het B-keus PIR platen. De kwaliteit van beide soorten platen is vergelijkbaar, alleen is er een klein verschil in prijs. 

Welke dikte PIR platen heb je nodig?

Het assortiment van PIR isolatie is erg groot. Zo kan je bijna elke dikte verkrijgen. Zo kan je kiezen uit 20 mm PIR isolatie tot 160 mm PIR isolatie. De dikte van een PIR plaat is afhankelijk van de ruimte die geïsoleerd moet worden. Let daarom goed op welke PIR plaat je koopt voor welke isolatie. Laat je goed adviseren voordat je een aankoop doet. 

 

No Comments

Leave a Comment