Italiaanse koffie in een handomdraai

In 1895 opende de Italiaan Luigi Lavazza – tevens de naamgever van de wereldberoemde koffie – een kleine kruidenierswinkel waar hij verschillende koffieproducten verkocht. Dit was het startpunt van het koffie-imperium van Lavazza. Naast de verkoop van koffie en koffiebonen, ontwikkelde Luigi Lavazza een koffiemachine waarin hij verschillende koffiebonen gebruikte om zijn wereldberoemde melanges te creëren. Daarnaast was Lavazza de eerste producent die vacuümverpakte koffieverpakkingen op de markt bracht. Iets waar tegenwoordig nog steeds ontzettend veel gebruik van wordt gemaakt!

Ook nu nog staat Lavazza bekend om de heerlijkste koffiemelanges op basis van kwalitatieve koffiebonen. In Italië, waar Lavazza vandaan komt, domineert Lavazza koffie maar liefst 45% van de volledige koffiemarkt.

Soorten Lavazza koffiebonen | Arabica koffiebonen & Robusta koffiebonen

Lavazza gebruikt zowel Arabica koffiebonen als Robusta koffiebonen voor de koffiemelanges; in sommige gevallen betreft het een mix van beide soorten, terwijl andere koffieproducten bijvoorbeeld 100% Arabica koffiebonen bevatten. De Arabica en Robusta koffiebonen zijn afkomstig van koffieplantages van over de hele wereld; van Guatemala tot Brazilië en van Costa Rica tot Colombia.

Lavazza koffiemachines

Naast de productie van de wereldberoemde koffie, maakt Lavazza ook koffiemachines voor zowel thuisgebruik als gebruik in (grote) bedrijven en horecagelegenheden. De koffieapparaten van Lavazza zijn er in vele verschillende typen en uitvoeringen – waaronder ook machines voor koffiepads en koffiecapsules, maar ook uitgebreidere versies met mogelijkheden tot het malen van koffiebonen en het opschuimen van melk. In combinatie met de Lavazza koffiebonen kun je met een Lavazza koffiemachine ook thuis een heerlijk kopje koffie drinken – alsof je je op een Italiaanse terrasje waant!

 

No Comments

Leave a Comment