Je auto zélf pimpen (zonder technische kennis)

Van een mooie auto houden veel mensen, maar weinigen van ons liggen er dagenlang onder te sleutelen. Af en toe door de wasstraat is dan wel voldoende om hem mooi glimmend te houden. Toch is er zoiets als mooi, mooier, mooist. Het is dan ook mogelijk om je auto met een paar simpele innovaties aantrekkelijker te maken. Hoe je dit eenvoudig doet, ook zonder (technische) kennis van auto’s? Wij geven tips!

Alle wielen zijn rond

Dat alle wielen rond zijn, dat begrijpen we allemaal. Maar het ene wiel is het andere niet, of eigenlijk; de ene velg is de andere niet. Velgen bepalen, bijna onbewust, voor een groot deel de uitstraling van de auto. Van zeer sportief tot heel klassiek, je kunt met velgen alle kanten op. Ook heeft ieder materiaal velg zijn voor- en nadelen. De één onderhoudsarm en de ander supersterk. Hoe je de mooiste velgen uitzoekt? Heel eenvoudig, online velgen bestellen is met de komst van het wereldwijde web gewoon mogelijk. Ga er dus een avondje voor zitten en bestel de mooiste velgen. De montage kan iedereen en anders zijn ze ongetwijfeld bij de garage zeer behulpzaam!

Afgemat

De voetenmatten in de auto zijn vaak van standaardkwaliteit. Maar wist je dat hier ook vele variaties op zijn? Wanneer je hier eens kiest voor een andere look en/of materiaal, kun je je interieur van de auto een geheel andere uitstraling geven. Ga voor een zwarte binnenkant en gekleurde rand, of juist voor een combi van stof en leer. Iets wat je meteen opvalt zodra jij de auto instapt. En deze vervangen? Dat kan echt iedereen. 

Beter gepoetst

Oké, bij deze moeten we eerlijk toegeven dat je niet zelf aan de slag hoeft, maar hier mensen voor kunt inhuren. Hierbij gaat het namelijk om het zogenaamd detailen van je auto. Dit is een nieuwe rage die wij zien ontstaan onder autoliefhebbers. Zij professionaliseren het autowassen tot een ware kunst. Zij hebben allerlei tools om een auto écht mooier te maken. Van waxen tot poetsen. Ze kunnen je tevens van tips voorzien om de auto nog iets luxer te maken. Ook een aanrader wanneer jij binnenkort je auto wilt gaan verkopen.

Kortom, ook voor de niet autokenner (maar wél liefhebber) zijn er mogelijkheden om nog net iets meer van je bolide te genieten. De één iets eenvoudiger dan de ander, evenals dat de ene iets kostbaarder is. Maar het is iedere euro waard! 

No Comments

Leave a Comment