Je eigen sprookjesachtige kerstdorp

We zijn ruim over de helft van het jaar wat betekent dat de mooiste periode snel dichterbij komt. De kerstdagen zijn prachtig, sfeervol, gezellig en vol met lekker eten. Daarmee zijn het dus wat mij betreft de leukste dagen van het jaar en ik kijk er in januari al weer naar uit!

Naast de traditionele kerstboom, kerststal lampjes en versieringen zien we steeds vaker kerstdorpen bij mensen thuis. Heb jij al een kerstdorp? Kerstdorpen worden opgebouwd uit verschillende kersthuisjes en winkeltjes in combinatie met onder nadere sfeervolle lantaarnpalen, bomen, bergen, dieren, nepsneeuw en natuurlijk poppetjes. Je kan het dorp zo realistisch maken als je zelf wilt!

  • In de wereld van kerstdorpen heb je drie grote merken. De grootste is Lemax. Lemax huisjes gaan al meer dan 25 jaar mee en zijn toonaangevend in de markt.
  • Een andere speler is het merk Luville. Dit is een Nederlands merk, Luville kersthuisjes staan bekend om de vele stijlvolle details.
  • Als laatste zijn de ook de Luville Efteling Miniaturen erg populair. Met deze collectie kan je een eigen sprookjes kerstdorp maken. Dubbel zo sfeervol dus!

Wil je zelf nou ook beginnen met het maken van een kerstdorp? Dan heb ik nog wel wat tips voor je. Begin niet te groot. Kies maximaal 3 tot 5 kersthuisjes als basis van je dorp en breid dat later verder uit. Zorg voor leven in de brouwerij. Je kerstdorp wordt sfeervoller wanneer je gebruik maakt van poppetjes die met allerlei dagelijkse dingen bezig zijn. Zorg tot slot voor een mooie (natuurlijke) omgeving met bomen en bergen. Ook hier heb je verschillende attributen voor die je kunt kopen maar je kan zelf ook creatief aan de slag gaan met papier-maché.

No Comments

Leave a Comment