Je loon wordt niet uitbetaald, wat nu?

loon

Wordt je salaris niet (op tijd) uitbetaald? Dat is een hele vervelende situatie. Veel werknemers vinden het namelijk lastig om te vragen aan hun werkgever waar hun loon blijft. Maar je kunt het ook niet laten gaat, je werkt immers hard voor je salaris. Daarom geven we je in deze blog een aantal tips wat je kunt doen als je werkgever je salaris niet uitbetaalt.

Goed controleren

Als eerste is het belangrijk om goed te controleren of je nog recht hebt op loon. Het is immers een beetje stom om om loon te gaan vragen, terwijl je hier geen recht op hebt of het al hebt ontvangen. Check daarom aan de hand van je contract of je nog recht hebt op loon. Controleer vervolgens of je het loon echt nog niet hebt ontvangen met behulp van internetbankieren. Is dit inderdaad nog niet het geval? Dan kun je door met de volgende stap.

Informeer bij je werkgever

Je kunt best informeren bij je werkgever wat er mis is gegaan met de uitbetaling van je salaris. Misschien is hij het wel gewoon vergeten, of is er iets misgegaan. Stap dus even zijn kantoor binnen en vraag waarom je loon nog niet binnen is. Dit is een hele normale vraag, dus doe dit vooral gewoon! Misschien is er gewoon sprake van een misverstand en kan dit snel worden opgelost. Ook kun je even bellen of een e-mail sturen.

Herinneringen versturen

Reageert je werkgever niet? Of reageert hij wel maar weigert hij om je loon te betalen? Dan kun je ervoor kiezen om een schriftelijke herinnering te versturen. In deze schriftelijke herinnering kun je vermelden wanneer je werkgever eigenlijk had moeten betalen en hoe veel geld hij je verschuldigd is. Reageert je werkgever nog steeds niet of weigert hij nog steeds om te betalen? Dan kun je nog een herinnering sturen waarin je vermeldt binnen welke termijn je werkgever je loon echt moet gaan betalen. Betaalt hij niet binnen deze termijn? Dan kun je ervoor kiezen om rechtshulp in te schakelen.

Rechtshulp inschakelen

Een advocaat van Rechtnet Advocaten kan je helpen met achterstallig loon vorderen. Heb je geen rechtsbijstandverzekering? Dan is het verstandig om juridisch advies in te winnen over je kansen. Zo kom je achteraf bijvoorbeeld niet voor vervelende kosten van een rechtszaak te staan. Een jurist kan je hierbij helpen en zo nodig doorverwijzen naar de juiste advocaat. De werkgever draait in veel gevallen op voor de incassokosten, zodat het innen van de vordering weinig tot geen extra geld kost. Een advocaat kan je hier alles over vertellen.

No Comments

Leave a Comment