Je vrijheid behouden door middel van een traplift!

Behoudt je vrijheid door middel van een traplift!

Als jij of een gezinslid plotseling een rolstoelgebruiker wordt of verzwakte spieren krijgt door ouderdom, is een traplift een van de manieren om zelfstandig door het huis te kunnen bewegen. De installatie van een traplift biedt een snelle en kosteneffectieve oplossing, maar het brengt ook nog vele andere voordelen met zich mee.

Je kunt thuis blijven wonen

Thuis blijven is voor de meeste senioren erg belangrijk. Door het installeren van een traplift wordt de trap geen uitdaging meer en is het gemakkelijker om in je eigen huis met twee of meer verdiepingen te blijven wonen. Indien je niet kiest voor deze installatie zal je helaas al snel naar een huis met maar één verdieping of een bejaardentehuis moeten verhuizen. Wil je graag jouw vrijheid behouden en geen leefruimte inleveren, maar is een traplift te duur? Dan kun je kijken naar een tweedehands traplift!

Veiligheid – voorkomt ongelukken

Wellicht kun je nog wel traplopen – maar gaat het ontzettend moeilijk. Ook dan is het installeren van een traplift waardevol. Het is namelijk een veiligere manier om de trap thuis te gebruiken. Het gebruik van een gemotoriseerde stoel om van de ene verdieping naar de andere te gaan, verkleint het risico op letsel thuis, aangezien de trap een van de meest voorkomende gebieden is met een hoog risico op vallen. Als je een stap overslaat tijdens het op- of aflopen van een trap, kan dit leiden tot een gebroken heup, been of een reeks andere ernstige verwondingen.

Je denkt nu misschien: “ik moet blijven bewegen en daar is mijn trap voor”. Het is zeker waar dat je niet stil moet gaan zitten, maar je kunt beter een veiligere optie kiezen. Lokale sportscholen bieden vaak verschillende oefeningsmogelijkheden voor senioren. Denk aan wandelen op een loopband, zwemmen in het zwembad of fietsen op de hometrainer.

Kortetermijnoplossing voor een blessure

Hoewel de meeste trapliften worden gekocht door senioren met beperkte mobiliteit, kunnen ze ook gunstig zijn voor mensen die herstellen van een blessure. Traplift huren is dan ook een geweldige optie voor degenen die maar een paar maanden een lift nodig hebben. De installatie geeft je toegang tot alle verdiepingen van het huis tijdens het herstel, fijn!

No Comments

Leave a Comment