Kies de BMX die aan al jouw verwachtingen voldoen

Net zoals gewone fietsen of koersfietsen is er ook geen enkele BMX fiets dat hetzelfde is. Er zijn verschillende types, maten en merken in BMX fietsen. Denk maar aan de BMX om stunts mee uit te voeren of om mee te racen. Binnen de freestyle heb je ook nog eens vertakkingen, per vertakking heb je ook weer verschillende fietsen. Naast de verschillende types en waarvoor je het gaat gebruiken heb je ook verschillende merken in het BMX gamma. Enkele bekende merken zijn Wethepeople en Troy Lee Designs, die zowel freestyle- als racefietsen aanbieden. Net als andere fietsen is ook bij een BMX de grootte van belang. Naarmate je ouder wordt, heb je een andere fiets nodig dan een kind. Maar daarnaast heb je nog steeds verschillen in maten van BMX fietsen.

 

Is er echt zo een groot verschil tussen een fiets om mee te freestylen of te racen?

Als je nieuw bent binnen de sport zou je al snel kunnen aannemen dat alle fietsen hetzelfde zijn en er geen significant verschil in fietsen is. Zo denkt u snel dat u voor u een goede fiets heeft gekozen terwijl het toch nog een heel stuk beter kan. Een veel voorkomende fout is dat mensen de mooiste fiets willen, ga voor kwaliteit en niet voor de schoonheid. Als je al wat BMX fietsen hebt versleten kan je ook een kader kopen en je eigen fiets in elkaar knutselen. Dit is echter niet aan te raden als je nog vrij nieuw bent in de BMX wereld want dan zou de ervaring wel eens enorm kunnen tegenvallen.

 

Er zit niet alleen verschil in de fiets maar ook in de bescherming

Er is niet alleen een verschil in fiets wanneer je voor freestyle of het racen gaat, maar ook in bescherming. Denk aan de crossbrillen die u alleen nodig hebt bij het rijden op parcours en niet wanneer je in een skatepark of op de weg trucs doet. Aan de andere kant heb je ook verschillende helmen als je trucs doet of gaat racen. De helm voor bij het racen beschermt de nek en het gezicht en er zijn tal van opties voor een veiligheidsbril. In tegendeel tot bij het racen beschermt de freestyle helm enkel je schedel. Dit is vooral omdat er op parcours zand in je mond kan waaien en dit niet mogelijk is op de weg.

 

 

No Comments

Leave a Comment