Kleding tips voor heren met grote maten

Als je wat zwaarder of langer bent dan de gemiddelde man kan het soms moeilijk zijn om de juiste kleding te vinden. Daarom hebben wij deze blog geschreven, met kleding tips voor heren met grote maten.

Het draait allemaal om de pasvorm

Wanneer mensen wat zwaarder zijn is de verleiding vaak groot om alles te maskeren met strakke kleding. Dit werkt helaas niet. Dat verbergt je vorm niet, het accentueert het alleen maar.

Gebruik kleur

Donkere, effen kleuren zijn vaak mooier op grotere lichamen, maar dat betekent niet dat je alle felle tinten volledig moet vermijden. Een kleurrijk overhemd, een felle muts of sjaal tilt het oog weg van uw taille. Deze truc werkt voor heel het bovenlichaam.

Laat kleding op maat maken

Mode merken maken kleding die past bij de iedereen. Of beter gezegd, hun visie op hoe de iedereen er uit ziet. Hoe verder je van die visie afwijkt, hoe moeilijker het is om je aan te kleden. Een kleermaker is de brug tussen visie en realiteit, ze kunnen losse shirts vorm geven, strakke taillebanden meer ruimte geven, en over het algemeen je kleding beter laten passen. Dat maakt dat ze er altijd beter uitzien.

Denk in lagen

Als je niet het afgetrainde lichaam hebt waar de mode zo geobsedeerd door is, kun je met laagjes je postuur indrukwekkender maken. Vooral langere mensen kunnen er met de verkeerde kleding er een beetje mager en slungelig uitzien. Voor die mensen is het belangrijk om goede laagjes te dragen. Je bent op zoek naar vorm, niet naar bulk, dus kies voor dunne gebreide truien en t- shirts. Hierdoor zal je er breder uitzien zonder op een Michelin mannetje te lijken.

Wees voorzichtig met patronen

Patronen zijn een krachtig iets, en hoe meer ervan worden getoond, hoe krachtiger de effecten ervan zijn. Op grote oppervlaktes kunnen drukke prints een beetje overweldigend aanvoelen. Denk in plaats daarvan aan meer klassieke kleding zonder drukke prints.

No Comments

Leave a Comment