Kledingkeuze voor jongens blijft vaak beperkt

kleding jongens

Menig moeder herkent de volgende situatie: kleding kopen voor meisjes is een stuk eenvoudiger dan kleding kopen voor jongens. Absurd maar waar. Binnen vrijwel iedere kledingzaak liggen de verhoudingen op de kinderkledingafdeling: 60% is voor meisjes bestemd, waar zo’n 40% van de kinderkleding voor jongens overblijft.

Naast het net vissen

Ter voorbeeld: meisjes dragen uiteraard ook leuke blauwe Crocs snowboots (voor jongens bestemd), maar jongens .. nee, die weigeren de roze variant aan te trekken. Dus toen ik enkele jaren geleden naarstig op zoek was naar gewatteerde Crocs snowboots voor m’n zoon (want er lag inmiddels al een heel pak sneeuw en mijn zoon had wit uitgeslagen tenen van de kou in zijn gewone regenlaarzen), toen had ik de keuze uit A. geheel roze snowboots. B. blauwe snowboots met roze rand.

Uiteindelijk de laatstgenoemde gekocht, waarbij ikzelf de roze rand met een viltstift heb bewerkt. Op hoge poten sprak ik de caissière aan: vanwaar al die roze laarsjes? wtf? Tja, meisjes dragen ook de jongensvariant, maar andersom is het nauwelijks mogelijk. Jeee! Wat een inkoopbeleid.

Tegenwoordig richt ik me tot Snow Fun, waar wel alle kleuren van de regenboog te koop zijn, of op sites als www.2trendy.nl – hier is alle kleding op jongens/ heren gericht, dus Altijd Keuze Genoeg.

Wéér uitverkocht

In de praktijk is het gewoon nog steeds zo dat jongenskleding vaak sneller is uitverkocht dan kleding voor meiden (en vooral: er is véél minder keuze). En dit is zo omdat …. ? Ik kan geen fatsoenlijke reden bedenken. Moeders kopen net zo lief een mooie garderobe voor hun zoon als voor dochterlief. Maakt het voor jongens allemaal niet zoveel uit?

Ik blijf het een bijzonder fenomeen vinden, vooral omdat mijn vriendinnen met zoons hier eveneens Altijd over Geklaagd hebben.

 

No Comments

Leave a Comment