Laat een webshop op maat ontwikkelen

Heb je een assortiment producten waarvan je denkt dat je die online kunt gaan verkopen? Of is je huidige webshop verouderd en kan die wel een make-over gebruiken? Dan is een webshop op maat precies wat jij nodig hebt. Zo kan je precies aangeven wat je wel en niet nodig hebt en wat je graag terug zou willen zien in de shop, zonder al die overbodige opties die je webshop enkel moeilijker en langzamer maken. 

 

Dit is helaas wel wat je krijgt bij de gemiddelde webshop bouwer als Lightspeed en Magento. Maar, als jij een uniek product of assortiment hebt, wil je niet dezelfde webshop als ‘iedereen’. Je wilt een uniek concept. Een webshop op maat is dan precies wat je nodig hebt.

Voordelen van een webshop op maat

Het grote voordeel van een webshop op maat is dat je een webshop opgeleverd krijgt die exact aansluit op jouw wensen. Van design tot ingebouwde (of juist weggelaten) functies. Het design is hetgeen wat zorgt voor de unieke uitstraling. Webshops zoals Lightspeed en Magento hebben altijd een soortgelijke uitstraling en een CMS vol met onderdelen die je niet gebruikt of begrijpt. Met een webshop op maat is dat anders. Professionele vormgevers gaan aan de slag met het design van jouw website zodat deze precies aansluit bij jouw product/dienst, bedrijf en propositie. Later kun je zelf teksten e.d. aanpassen in het eenvoudige CMS.

 

Een ander bijkomend voordeel van een webshop op maat is dat er ruimte is voor maatwerk. Bij Lightspeed en Magento zit je gebonden aan bepaalde restricties. Developers van een webshop op maat daarentegen kunnen zelf functionaliteiten zoals jij dat wilt toevoegen aan het systeem zonder restricties. Als laatste is het grote voordeel veiligheid. Webshops van Lightspeed en Magento zijn regelmatig het doelwit van hackers omdat ontzettend veel mensen hier gebruik van maken. Slagen ze erin om te hacken, dan hebben ze toegang tot duizenden webshops. Webshops op maat zijn veel minder vaak het doelwit omdat deze ‘geschreven’ worden in andere programmeertaal. Taal die voor de developers logisch is, maar hackers niet.

Kosten webshop laten bouwen

Het enige nadeel van een webshop op maat is dat er wel een duurder prijskaartje aan hangt. De kosten webshop bouwen variëren enorm . Afhankelijk van de wensen en eisen die je natuurlijk hebt. Een webshop op maat van ForShops heb je bijvoorbeeld al vanaf 6900,-. Hier wordt dan een webshop volledig ontworpen, koppelingen gemaakt en data overgezet. Zijn er functionaliteiten die je graag wilt zien? Bijvoorbeeld dat klanten een eigen ontwerp kunnen maken volgens een interactieve tool? Dan kan dit gemaakt worden. wel tegen een meerprijs uiteraard. De mogelijkheden zijn eindeloos! 

 

No Comments

Leave a Comment