Last van droge ogen? Zo verhelp jij de irritaties!

Wanneer je hard tegen de wind in aan het fietsen bent, kan het voorkomen dat je ogen ineens flink gaan tranen. Dit komt doordat je ogen droog worden door de windstoten en de droogte tegen proberen te gaan door tranen te produceren. Andere gevallen waarin je ogen minder vochtig kunnen worden, is doordat de airco gedurende lange tijd aanstaat op het werk of doordat je veel tijd doorbrengt achter je laptop of computerscherm. Door het vele thuiswerken en online studeren is het dus van nog groter belang geworden om na te gaan of jij deze symptomen herkent. In dit artikel lees je daarom meer over de gevolgen en oplossingen voor droge ogen, zodat jij weer probleemloos thuis kunt werken.

De symptomen van droge ogen

Wanneer je ogen minder vochtig aanvoelen, kan je merken dat je ogen wat moe, geïrriteerd of zanderig lijken te zijn. Ook kunnen je kijkers er rood uit gaan zien en in enkele gevallen ontstaat er wazig zicht. Desondanks veroorzaken de droge ogen bijna nooit ernstige oogproblemen, al kan het natuurlijk zeer oncomfortabel zijn om geregeld de symptomen van droge ogen te ervaren. Gelukkig bestaan er een aantal oplossingen tegen dit verschijnsel.

Wat kun je doen tegen droge ogen?

In de eerste instantie zijn velen geholpen met oogdruppels, die de ogen op een kunstmatige manier hydrateren. De oogdruppels zijn namelijk een alternatief van de natuurlijke traan, die het oog produceert wanneer de ogen droog worden. Een tweede optie is echter het aanschaffen van lenzen voor extreem droge ogen. Deze lenzen kunnen gelijkerwijs ingedaan en uitgehaald worden als reguliere lenzen. Ook het reinigen gaat hetzelfde in zijn werk als zachte lenzen schoonmaken. Het verschil met reguliere lenzen is echter dat de lenzen voor droge ogen een hoger watergehalte hebben, waardoor de ogen minder snel droog aan zullen voelen. Om die reden zal je een stuk minder last hebben van dit kwaaltje!

No Comments

Leave a Comment