Lavendelolie: waar je het allemaal voor kunt gebruiken

Etherische oliën komen in allerlei soorten en geuren. Lavendelolie is een geur waar veel beginners mee beginnen, omdat je er veel verschillende kanten mee op kunt. Bovendien is deze geur op diverse plekken te krijgen. Het heeft diverse werkingen. Lees hier precies alles over wat lavendelolie kan doen en hoe je het kunt gebruiken.

Rustgevend

De geur van lavendel heeft over het algemeen een kalmerende werking op mensen. Wanneer je lavendel ruikt, kom je tot rust en worden al je emoties in balans gebracht. Dit zorgt ervoor dat de olie perfect is voor een goede nachtrust. Druppel bijvoorbeeld een paar druppels van de etherische olie op je kussen, of gebruik de olie in combinatie met een aroma diffuser. Je krijgt ongetwijfeld een goede nachtrust. Je kunt er ook voor kiezen om de olie te gebruiken wanneer je bijvoorbeeld hoofdpijn hebt of angstig bent.

Anti-muggen

Lavendel beschermt zichzelf van nature tegen muggen. Muggen houden namelijk niet van de geur die de lavendel verspreidt. Dit maakt lavendel olie perfect als anti-muggen geur, net als de bekende citronella geur die we allemaal kennen. Druppel de olie bijvoorbeeld weer op je kussen of zelfs kleding, of doe weer een paar druppels in de aroma diffuser.

Haargroei

Veel mensen hebben gemerkt dat etherische lavendel olie de haargroei stimuleert. Door bepaalde vitamines, proteïnes en mineralen die in de olie zitten gaat het haar sneller groeien. Druppel daarom een beetje van de olie in je shampoo of gebruik het rechtstreeks op de hoofdhuid. Als je dat doet, wees er dan wel zeker van dat de olie die jij gebruikt op de huid aangebracht mag worden. Als het goed is, staat dit op de verpakking aangegeven.

Genezing

Lavendelolie is zowel inwendig als uitwendig te gebruiken. Veel mensen nemen bijvoorbeeld elke dag een paar druppels opgelost in een kopje thee. Doe dit wel met mate: het wordt aangeraden om niet meer dan driemaal drie druppels per dag in te nemen. Het consumeren van de olie kan helpen met onder andere griep, koorts, misselijk- of duizeligheid, migraine, stress of allergieën. Daarnaast herstelt de olie, bij uitwendig gebruik, de huid. Breng de olie bijvoorbeeld aan op een schoongemaakte (brand)wond, in combinatie met een gel of crème. Ook bij puistjes en bijen- of wespensteken kalmeert de huid wanneer er lavendelolie gebruikt wordt. De huid geneest sneller en de pijn neemt een stuk sneller af.

No Comments

Leave a Comment