Leer hoe je de ideale bank kiest voor je woonkamer

Het kiezen van de decoratie voor de woonkamer is geen eenvoudige taak. In de lijst van prioriteiten is de bank een van de eerste items, omdat het vaak helpt om de rest van de decoratie te definiƫren. Bovendien is het een goede metgezel om te slapen, te lezen, vrienden te verwelkomen of te genieten van een film.

Door de diversiteit aan opties en stijlen met verschillende kleuren, stoffen en zittypes, is het natuurlijk dat gevoel van besluiteloosheid bij de keuze van het model. Om je te helpen bij het kiezen van de ideale bank, hebben we een aantal tips voor je op een rij gezet.


De eerste regel is om de afmetingen van de omgeving te nemen, omdat de grootte van de woonkamer van invloed is op de afmetingen die de bank kan hebben. Om het gevoel van strakheid te vermijden, wordt aanbevolen dat er meer dan ongeveer 70 cm ruimte aan de zijkanten is voor circulatie.

Soorten banken
Verkrijgbaar in 2- of 3-zits opties, de traditionele bank heeft een veelheid van voorkeuren, zoals hogere poten, de bodem het dichtst bij de vloer, met vaste of losse kussens.

De slaapbank daarentegen heeft een dubbel doel: het is ideaal voor diegenen die niet veel ruimte beschikbaar hebben of geen gezellige plek hebben om bezoekers te ontvangen. Dit model heeft de kenmerken van de traditionele bank, maar met het verschil dat het een bed wordt.


Intrekbare bank: de mogelijkheid om uw benen te strekken en beter te rusten
Een andere veel voorkomende en perfecte optie voor degenen die graag lange uren op de bank willen doorbrengen, is het intrekbare en liggende model.

De verstelbare rugleuning zorgt voor comfort en laat de persoon niet in een meer rechtopstaande positie achter. Er zijn enkele modellen die een verlenging voor de voeten krijgen, zodat u op de bank kunt gaan liggen.


Sofa modellen
Afhankelijk van de ruimte in de kamer kan de omgeving bestaan uit een bank met twee of drie zitplaatsen. Nu al, wanneer de ruimte groter is, is het gebruikelijk om de compositie te maken met de set van twee en drie zitplaatsen.

De modulaire hoekbank daarentegen is de kruising van twee of meer sofa’s, naast elkaar geplaatst en verbonden door een zitting of steun.

Dit model is een goede optie om comfortabel meerdere personen tegelijk te herbergen, de circulatie te optimaliseren, omgevingen te delen en toch van de muur te genieten zonder ruimte te verliezen.

No Comments

Leave a Comment