Lees hier de 3 voordelen van het leasen van een elektrische auto!

Ben je ondernemer en wil jij graag een elektrische auto leasen? Dan ben je vast benieuwd wat hier de voordelen van zijn. Daarom biedt deze blog jouw 3 voordelen van het leasen van een elektrische auto!

Bespaar kosten door goedkoper te rijden

Het is duidelijk dat een elektrische auto in aanschaf prijziger is dan een gelijkwaardige benzine- of dieselauto. Dit komt omdat de productie en materialen van een elektrische auto duurder zijn. Maar als er eenmaal een elektrische auto is aangeschaft is zijn de kosten aanzienlijk lager. Zo zijn de brandstof- en onderhoudskosten veel lager. Deze lage onderhoudskosten zijn te verklaren door het aantal draaiende onderdelen. In een elektrische auto zitten namelijk ongeveer 11x minder draaiende onderdelen dan in een benzine- of dieselauto. Ook krijg je als bedrijf een overheidssubsidie voor het rijden in duurzame auto’s. Tel je alle kosten bij elkaar op bij beide type auto’s dan kan elektrisch leasen vaak aantrekkelijker zijn dan een dieselauto.

Elektrisch leasen trekt nieuwe werknemers aan

Het wordt weer steeds lastiger om nieuwe en goede werknemers te vinden. Zij hebben vaak de mogelijkheid om uit meerdere werkgevers te kiezen. Door elektrische leaseauto’s aan te bieden onderscheidt het bedrijf zich op een positieve manier. Hiermee laat je ook zien dat je om het milieu geeft en aan de verbetering meehelpt. Het geeft dus niet alleen een positieve uitstraling aan nieuwe werknemers maar ook aan klanten.

Nog een financieel voordeel: lage bijtelling!

Ook voor de werknemer is het belangrijk dat hij financiële voordelen heeft. Zo heeft een elektrische auto met een waarde onder de €50.000 een bijtelling van 4% in plaats van 22% bij een benzine- of dieselauto, denk bij deze prijsklasse bijvoorbeeld aan een stijlvolle BMW i3. Deze 4% bijtelling is geldig voor 60 maanden. De komende 5 jaar blijft het dus gegarandeerd voordelig om elektrisch te rijden als werknemer, ook als de auto van eigenaar verandert.

Uiteindelijk heeft het dus voordelen voor alle partijen. Voor het bedrijf is het in veel gevallen betreft maandelijkse kosten goedkoper. Voor de uitstraling van het bedrijf heeft het een positieve bijdrage. De werknemer rijdt financieel erg gunstig door de 4% bijtelling regeling. Ben je overtuigt van de voordelen van het leasen van een elektrische auto? Kijk dan snel welke modellen wij te bieden hebben!

No Comments

Leave a Comment