Lees hier hoe je een pvc of laminaat vloer legt!

Het is tijd voor een nieuwe vloer vanwege renovatie of verhuising. Je bent er al over uit welke laminaat of pvc-vloer bij jouw en je woning past. Toch ben je niet zeker over de laatste fase: het leggen van de vloer. Geen nood, lees namelijk hier hoe je een pvc of laminaatvloer legt! Wil je jouw vloer toch liever laten leggen? Klik dan hier

De basis van de vloer: de ondervloer 

Doordat pvc- en laminaatvloeren ook wel zwevende vloeren worden genoemd is de levensduur van de vloer erg afhankelijk van de ondervloer. Dit is dus een belangrijk aspect van vloeren leggen. De vier punten waar de kwaliteit van een ondervloer vanaf hangt zijn de geluidsdemping, warmte-isolatie, vochtdichtheid en het egaliserend vermogen. Hoe beter deze eigenschappen zijn bij je ondervloer des te beter is het voor je laminaat of pvc-vloer. Het leggen van de ondervloer is niet erg moeilijk. Na een korte tutorial kun je zelf een ondervloer leggen. 

Hoe leg je een pvc-vloer 

Nadat de ondervloer gelegd is kun je dan eindelijk beginnen met het leggen van de pvc-vloer. Heb je klik pvc dan is dit erg gemakkelijk. De naam zegt het al: deze vloer kun je doormiddel van samen klikken in elkaar zetten. De vloeren zijn erg gebruiksvriendelijk ook betreft het snijden van de vloeren. Voor het op maat snijden van een pvc-vloer heb je namelijk niet eens een zaag nodig, dit kan prima uitgevoerd worden met een stanleymes. Nadat je de hele vloer hebt gelegd moet de vloer afgewerkt worden met plinten. Hierna is je vloer helemaal in orde. 

Hoe leg je een laminaat vloer

Het leggen van de laminaat vloer is vergelijkbaar met het leggen van een pvc-vloer. Ook de laminaatvloer heeft namelijk een kliksysteem. Het enige verschil is echter dat de laminaat vloeren met de cirkelzaag gezaagd moet worden. Heb je hier geen ervaring mee dan kun je het beste een expert inhuren om dit te doen. 

De pvc-vloer is dus het makkelijkste om te leggen. De laminaat vloer kun je het beste laten leggen door een expert, Luxury Floors kan je hier mee op weg helpen.

No Comments

Leave a Comment