Lekker eten bestellen in Roosendaal

lekker-eten-roosendaal

Ga je langs Alanya voor een snelle hap, of toch liever uit eten bij Captain Cooks? De keuze is reuze. Het kan soms heel gemakkelijk zijn om jouw lievelingsmaaltje thuis te laten bezorgen. Steeds minder mensen bellen voor een bestelling, de meesten bestellen maaltijden online. Dit gebeurt vooral via grote bestelwebsites. Een aantal Roosendaalse ondernemers staken hier een stokje voor. Want hoe mooi is het dat je eten tegenwoordig via een collectieve Roosendaalse website online kunt bestellen?

Andere bestelsites zijn verleden tijd

Roosendaalse bedrijven besloten samen te werken om een zo goed mogelijke bestelservice te kunnen aanbieden aan de inwoners in de omgeving. Via hun website zie je alle restaurants naast elkaar en kan er makkelijk gekozen worden. Ze melden aan BNdeStem dat ze samen verpakking kunnen inkopen waardoor de kosten omlaag fiks omlaag zullen gaan. Hetzelfde geldt wellicht voor de aankoop van andere middelen. Zoals afvalverwerking in de vorm van rolcontainers in Roosendaal.

Tegen de ketens

De vertegenwoordigers van de bedrijven hopen dat meerdere restaurant zich aansluiten bij het collectief zodat ze de strijd kunnen aangaan met ketens als Domino’s of MacDonalds. Het is voor hen belangrijk om de eigenheid van de kleinere zaken te behouden. Samen staan ze uiteraard sterker. Ze hopen dat meerdere restaurant mee zullen doen. De restaurants blijven voorlopig wel beschikbaar via de reguliere kanalen. Maar mocht de Roosendaalse website een vlucht nemen, dan kan dit binnen een korte tijd anders verlopen.

Andere steden

Verschillende steden volgen hetzelfde stramien als de Roosendaalse ondernemers. Zo is er in het Zeeuwse Goes een zelfde soort initiatief gestart. Allerlei restaurants werken eveneens samen via één platform. Hierdoor nemen populaire websites zoals thuisbezorgd.nl minder dominant de leiding. Deze populaire website krijgt namelijk zo’n 13 procent commissie bij elke bestelling die via dit platform gedaan wordt.

Monopoliepositie

De bestelwebsite bouwde hiermee een sterke monopoliepositie op. Thuisbezorgd stelde een clausule op in contracten van restaurants dat zij geen lagere prijs op hun website mogen aanbieden voor gerechten. Terwijl bestellingen via hun eigen website uiteraard zonder commissie worden gerekend. Vele horecaondernemers streden hier tegen via het initiatief Horeca in Actie. Al blijft het lastig om via andere manieren aan genoeg klandizie te komen. De collectieve websites in Roosendaal en Goes kunnen wellicht uitkomst bieden zodat David de thuisbezorgd-reus Goliath wellicht uiteindelijk toch verslaat.

No Comments

Leave a Comment