Let goed op je gezondheid tijdens beeldschermwerk

Zit je regelmatig voor werk achter een beeldscherm? Het is dan belangrijk dat je extra goed op je gezondheid let. Er zijn namelijk veel factoren die invloed hebben op je gezondheid. Ook als je bijvoorbeeld veel uren besteed aan gamen, is het belangrijk om deze factoren goed in de gaten te houden.

Houding

Ten eerste is je houding van groot belang. Neem af en toe een pauze en loop een stukje. Als je namelijk heel de dag blijft zitten, kan dit negatieve invloed hebben op je lichaam. Een goede stoel kan daar bij helpen. Het is daarom aan te raden om een bureaustoel altijd uit te proberen voordat je er een koopt. Niet elke stoel is voor iedereen geschikt. Zo is onder andere je lengte en gewicht belangrijk bij het kiezen van de juiste stoel.

Schermen

Let ook goed op de positie van het scherm (of de schermen) die je gebruikt. Als je je scherm(en) te hoog of te laag positioneert dan kun je last krijgen van je nek. Zorg er dus eerst voor dat je houding in orde is. Positioneer je scherm daarna zo dat je recht voor je uit kunt kijken naar je beeldscherm(en).

Beeldschermbril

Ten slotte is het gebruik van een beeldschermbril aan te raden als je vaak achter een beeldscherm werkt of zit. Een beeldschermbril filtert (een groot deel van) het blauwe licht wat afkomstig is van een beeldscherm. Blauw licht kan hoofdpijn en vermoeide ogen veroorzaken, zeker als je er (te) lang aan wordt blootgesteld. Ook kan het je slaapritme beïnvloeden.

Zit je vaak achter de computer, laptop, tablet, smartphone of TV? Overweeg dan eens om een beeldschermbril te kopen. Een beeldschermbril kopen kan eenvoudig online.

Er zijn dus meerdere factoren die invloed kunnen hebben op je gezondheid tijdens beeldschermwerk. Overweeg onze 3 tips eens en let goed op je gezondheid.

No Comments

Leave a Comment