Maak je huis of tuin af

Er zijn altijd van die klusjes die blijven liggen. Denk aan de plinten plakken of schilderen, de kozijnen buiten en zo kun je waarschijnlijk nog wel wat dingen toevoegen. Heb jij eigenlijk wel een hek rondom je trapgat? En is jouw vijver wel omheind met een hekje? Je voelt hem al aankomen, deze blog gaat over balustrades voor zowel binnen als buiten.

Waarvoor gebruik je balustrades binnen

Balustrades gebruik je binnen op verschillende plekken. Bijvoorbeeld rondom je trapgat, bij een vide of op de zijkant van een trap om te gebruiken als leuning. Ook dat wordt vaak een balustrade genoemd.

Een balustrade voor buiten, waarom?

Een balustrade voor buiten kan geplaatst worden bij een balkon, wel zo veilig. Maar denk ook aan een balustrade rondom een terras om verschillende ruimtes in je tuin te creëren. Of misschien heb jij wel een vijver en kinderen of een hond. Wel zo fijn als die niet in de vijver belanden.

Soorten balustrades

Je hebt balustrades in verschillende materialen. Over het algemeen zijn ze van hout of metaal. Onder metaal valt bijvoorbeeld aluminium, staal, RVS. Let op als je buiten hout gaat gebruiken, dan moet de het hout wel geïmpregneerd zijn.

Naast verschillende materialen heb je ook verschillende bevestigingen. De bevestiging op de vloer of een bevestiging lateraal. Lateraal wil zeggen dat de bevestiging aan de zijkant zit. Dit is bijvoorbeeld handig bij een balkon of vide, zodat je geen ruimte verliest als je een balustrade plaatst.

Als laatst zijn er natuurlijk ook nog verschillende vormen/stijlen balustrades. Er bestaan balustrades met spijlen/staanders van boven naar beneden. Dit zie je vaak bij trappen, omdat je niet wil dat je kind er makkelijk overheen kan klimmen. Daarnaast heb je balustrades met liggers/relingen. Kinderen kinnen op de relingen gaan staan en zo over de balustrade klimmen, dus houdt hier rekening mee bij de keuze van je balustrade.

De aanschaf van balustrades

Balustrades zou je kunnen vinden bij een bouwmarkt. Het fijne is dat je het kunt zien, maar vaak is het assortiment niet zo groot. Je kunt je balustrades ook gemakkelijk online kopen bijvoorbeeld bij Houtcompleet.nl. Zij hebben zowel metalen als houten balustrades met vloer of laterale verbinding. Daar zou iets voor jou bij moeten zitten.

No Comments

Leave a Comment