Maak van onderwijs jouw missie

School, een woord waar veel mensen een hekel en slechte herinneringen aan hebben. Tot je aan het werk bent en je terug verlangt naar die schoolbanken. MBO is een tijd waarin je jezelf leert ontwikkelen, waarin je leert wie je bent en wat je wil doen. Maar door de benaming ‘school’ schrikken veel jongeren dat af. Wel, verander je mindset en boost je studies! Iets waar Sint Lucas perfect mee kan helpen, de school die creatieve talenten begeleidt naar een mooie toekomst in de creatieve industrie. Maar waar wil jij nu werken? Er zijn zoveel verschillende richtingen en er komen er steeds maar meer bij. Maak eerst voor jezelf uit of je iets met je handen of je hoofd wilt doen en ga zo telkens dieper in jouw beslissing. Je komt er vast wel!

 

Ruimtelijk vormgeven

Je komt ergens en je denkt, dat kan ik beter! Was jij vorige zomer op Tomorrowland of een ander festival en dacht je, die stage had ik wel willen bouwen? Of kom je in een winkel of een restaurant waar je een interieur ziet dat je zelf had willen maken? Dat kan! Door de richting Ruimtelijk vormgeven leer jij alle kneepjes van het vak. Daarnaast kan je jezelf nog verdiepen in verschillende taken zoals interieur, styling, product en event. Dus als je je wilt uitleven op festivals, kan je het beste voor event gaan maar wil je liever een product ontwerpen of meubels, dan kan je ook daarin specialiseren. 

 

Evenementenmanagement & Mediaproductie

Is het ontwerpen en bouwen van dingen niet meteen jouw ding, dan zijn er ook nog tal van andere opleidingen. Een andere richting is Evenementenmanagement & Mediaproductie waarbij je drie keuzetrajecten hebt binnen de evenementen- en mediawereld. Deze gaan van evenemtenmanager waarbij je alles moet regelen tot podium- en evenemententechnicus waarbij je de held achter de schermen bent tot de allround mediamaker, die de ideëen daadwerkelijk zal realiseren. Een mooie carrière is in alle drie de keuzetrajecten weggelegd dus kies vooral wat jou het meeste aanspreekt. Normaal doe je een job langer dan een studierichting, dus het is belangrijk om een goede keuze te maken!

No Comments

Leave a Comment