Meer luxe en comfort in huis dankzij automatische gordijnen

Automatisch betekent dat iets gebeurt zonder dat je er zelf iets voor hoeft te doen. Je hoeft geen actie te ondernemen. In de praktijk blijkt ‘automatisch’ een rekbaar begrip. Het gaat vaak om een specifieke handeling of taak binnen een serie aan processen die zonder jouw invloed verloopt. Met automatische gordijnen haal je meer luxe en comfort in huis als je enkele slimme keuzes maakt. Wat er mogelijk is en hoe je dit uitvoert leggen we uit op deze pagina.

 

Gaat automatisch vanzelf?

Je pakt de wasmand, doet de was in de wasmachine. Daar komt nog wasmiddel bij, je sluit de machine en kiest het gewenste wasprogramma. Vervolgens zal de wasmachine ‘automatisch’ het gewicht controleren, wassen, centrifugeren en misschien zelfs drogen. Daarna open je de machine, haalt er de kleding uit etc. Hoewel de machine best veel automatisch kan uitvoeren moet je zelf nog steeds behoorlijk wat stappen ondernemen. In een auto zonder handmatige koppeling moet je nog steeds sturen, een slimme auto met kunstmatige intelligentie kan al meer voor je doen.

 

Als iets ‘automatisch’ werkt dan moet je deze bewering vaak met een korreltje zout nemen. Je zult nog steeds zelf wat handelingen moeten verrichten. Het gaat er bij automatisering vooral over hoeveel werk uit handen wordt genomen en hoeveel moeite het kost om de overgebleven zaken uit te voeren. Daarnaast kunnen er nog nieuwe voordelen bijkomen als je zelf niet nodig bent in cruciale stappen van het proces. Dit is allemaal van belang om te weten als je naar de luxe en comfort van automatische gordijnen kijkt.

 

Leven in luxe en comfort gaat mooi samen met slimme oplossingen. Meer weten over slimmer wonen? Lees er hier meer over!

 

Waarom meer luxe?

Gordijnen zonder touwtjes. Dat is niet alleen praktisch, het staat ook veel mooier in huis. Rolgordijnen, vouwgordijnen of plisségordijnen zien er veel mooier uit als er geen koordjes meer zichtbaar zijn. Dit geldt overigens ook voor de stroomvoorziening want de benodigde stroom komt van een oplaadbare accu of vervangbare batterijen. Je bent daarnaast niet beperkt tot het automatiseren van één gordijn, je kunt meerdere gordijnen in huis koppelen aan hetzelfde centrale systeem.

 

Waarom meer comfort?

Het genot begint al wanneer je wakker wordt. In plaats van uit bed stappen open je de verduisterende gordijnen met een timer. Dan heb je geen wekker meer nodig. Zit je overdag binnen en begint de zon fel te schijnen? Met een lichtsensor sluiten de gordijnen automatisch. Ga je naar buiten? Dan geef je via een slimme luidspreker het commando om de gordijnen te sluiten. De voordelen houden niet op, je zult steeds nieuwe toepassingen ontdekken! Je brengt nog meer luxe en comfort in huis met zonverduisterende gordijnen.

 

Wat zijn zonverduisterende gordijnen?

Als je naar gordijnstoffen kijkt dan zijn er eigenlijk drie categorieën te onderscheiden; lichtdoorlatend, half verduisterend en geheel verduisterend. De meeste gordijnen kun je eenvoudig in één van deze categorieën indelen. Als we het hebben over zonverduisterende gordijnen dan betreft het verduisterende gordijnen die geen licht meer doorlaten als ze gesloten zijn. Voor de slaapkamer is dit ideaal, als het zonlicht onvoordelig binnenvalt in jouw woning dan kan dit ook zeker een oplossing zijn voor de woonkamer.

No Comments

Leave a Comment