Met deze schoonmaak tips lijkt je oven weer als nieuw!

Met deze schoonmaak tips lijkt je oven weer als nieuw!

Ontploft eten, overstroomde ovenschotels en andere viezigheden. Ik weet niet wat er allemaal in die oven gebeurt, maar deze apparaten kunnen enorm vies worden. En hoe maak je ze dan schoon, zonder het apparaat te beschadigen? Al die hardnekkige vlekken en krokante etensresten die nog twaalf keer meegebakken zijn sinds ze aan het plafond zijn blijven plakken. Wij geven je graag de beste tips om hiervan af te komen. Met deze tips is je oven zo weer als nieuw.

Tip #1 Baking soda

Baking soda is een ‘wondermiddeltje’ wat je in veel schoonmaak tips tegenkomt. Ook in de oven kan dit middel je op verschillende manieren van dienst zijn. Er is een warme en een koude manier om dit poeder te gebruiken voor het schoonmaken van de oven.

De eerste optie is om baking soda goed te mengen met water in een ovenschaal. Verwarm de oven voor op 250 graden en plaats de schaal met het mengsel in de oven wanneer deze is opgewarmd. Laat de oven schaal een half uur in de oven staan voor je de oven uit zet. Haal de schaal uit de oven en laat de oven afkoelen. Zodra de oven afgekoeld is kun je de oven vanbinnen goed afnemen met een doek of spons en zal de oven weer brandschoon zijn.

Met deze schoonmaak tips lijkt je oven weer als nieuw

 

Het verwarmen van de oven was een makkelijke maar effectieve tip. Het ‘nadeel’ is dat je de oven moet voorverwarmen en zelf nog de nodige vervolgacties moet doen. Behoorlijk arbeidsintensief dus. Op zoek naar makkelijkere en snellere oplossingen?

 Lees dan verder op de volgende pagina >>.

No Comments

Leave a Comment