Met weemoed terugdenken aan die mooie vakantie? Maak een fotoboek

Niet alleen de wereld staat op z’n kop. Wij ook. Van wekelijks terrasjes pakken naar thuis wijn drinken op het balkon. Deze tijd heeft niet alleen negatieve kanten, maar kan ook inzichten geven in het dagelijks leven. We “vliegen” door het leven waarbij we af en toe niet eens meer weten wat belangrijk is en wat niet. Misschien hadden we dit even nodig om weer tot het besef te komen hoe goed we het als Nederlanders hebben. Toch kunnen we met weemoed kijken naar die oude vakantiefoto’s van afgelopen jaren. Grote kans dat je die waardevolle herinneringen nu gewoon ergens op je telefoon of in de cloud hebt staan. Hoog tijd om hier nu een prachtig fotoboek van te maken. Wat de voordelen zijn van een fotoboek lees je hieronder!

 

Herinneringen om niet te vergeten

De vakantie is vaak een moment waarbij je alleen of met gezelschap geniet van een onbezorgde tijd. Welke reis je ook hebt mogen maken, foto’s herinneren aan  deze leuke tijd. We willen graag terugkijken op onze herinneringen. Tegenwoordig worden de meeste van deze foto’s met de smartphone gemaakt. De meeste mensen bewaren deze foto’s eeuwig op hun telefoon, maar dat zou zonde zijn. Want hierin schuilt een gevaar, want net als je  van plan bent om wat met die  foto’s te doen, raak je je telefoon kwijt. Of erger nog worden de foto’s onbruikbaar, omdat je je telefoon bijvoorbeeld uit je kontzak glipt en in de WC pot ziet vallen. Weg mooie foto’s! Dus nu is het moment om eens door al deze mooie herinneringen heen te spitten.  Maak een selectie, want hiervan kun je dan een fotoboek maken. Met een fotoboek leg je echt iets mooi vast in een boekvorm. Maar er zijn meer voordelen. Zoals bijvoorbeeld de veiligheid.

Veiligheid

Je zult dit lezen en denken “veiligheid?”. Ja, veiligheid om je foto’s te bewaren. Vroeger kon je eenvoudig je rolletje afdrukken zodra je camera vol was van een leuke vakantie. Nu bewaar je het in duizend mapjes op je telefoon en doe je er vrij weinig mee. Het is zonde, omdat je vroeger 1 moment vastlegde en je nu ongeveer dertig foto’s hebt van dezelfde taart. Telefoon vol? Even wat foto’s verwijderen. De foto’s verdwijnen dan als sneeuw voor de zon. Via verschillende apps kun je eenvoudig foto’s laten afdrukken, waarbij je ze binnen elke dagen af kunt laten drukken. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden tot een online fotoboek, waarbij je vaak zonder enige applicatie je eigen boek kunt maken. Let wel op: mocht je kiezen voor een online fotoboek, neem hier wel de tijd voor. Het vergt soms even wat geduld en doorzettingsvermogen, maar daarna heb  je dan ook iets waardevols in handen.

Laat je inspireren, stimuleer je creativiteit.

Een beetje extra creativiteit mag best van pas komen in deze weken. Naast het eeuwige werkritme wat dus ook thuis doorgaat, mag je best af en toe je creativiteit loslaten. Ga eens schilderen, struin eens wat kringloopwinkels of maak je eigen fotoboek. Zoek bijvoorbeeld alle stiften op die je in huis hebt, maak bijvoorbeeld  leuke verjaardagskaartjes, die komen van pas om in je fotoboek te plakken. Het leukste is om dan op thema te werken. Van die ene vakantie tot dat ene leuke weekendje weg. Zet er een data op, zodat je altijd hier met een lach op terug kunt kijken. 

No Comments

Leave a Comment