Mijn favoriete geursensatie

Mijn favoriete geursensatie

Nu de lente eraan zit te komen krijgen veel mensen, net als ik, zin om te rommelen in huis. Hier wat dingen weg gooien, daar wat dingen toevoegen. Een van mijn nieuwste toevoegingen is een leuke aroma diffuser. Een diffuser vernevelt water en de eventuele etherische olie die je erin doet en verspreid dit door de kamer. Ik had er al vaker over gehoord maar pas sinds ik de diffusers van Geurwolkje heb ontdekt ben ik echt om.

Design

Een aroma diffuser hoeft al lang niet meer lelijk te zijn ben ik achter gekomen. Met mooie vormen en kleuren kan het juist een hele leuke toevoeging zijn aan het interieur. Het kan lastig zijn om open wandplanken of een open kast er goed uit te laten zien. Met een mooi design diffuser heb je een leuk decoratiestuk die nog functioneel is ook. Daarom heeft Geurwolkje me ook overgehaald. Dit design past zó leuk in mijn interieur! Zo’n diffuser heeft daarnaast nog een aantal andere voordelen.

Geur

Met een lekkere etherische olie in de diffuser verspreid je gemakkelijk een heerlijke geur door de ruimte. Van fris tot kruidig en van oppeppend tot rustgevend. Geurwolkje heeft een groot aanbod van etherische olie in uiteenlopende geuren. Etherische olie is olie gemaakt van kruiden, planten, en bloemen extracten. Doordat deze zeer geconcentreerd en 100% natuurlijk zijn behoud het de geur en effecten van de bron.

Luchtvochtigheid

Naast een lekkere geur heeft het vernevelen van etherische oliën nog meer voordelen. Zo werkt het ook als luchtbevochtiger, doordat je de diffuser voor een groot deel vult met water. Een goede luchtvochtigheid kan helpen tegen een droge huid, droge lippen en is goed voor je haar. Als je je niet zo lekker voelt kan het onder andere verkoudheidsklachten, keelpijn en droge ogen verlichten én het kan je nachtrust bevorderen. Een luchtbevochtiger in huis is niet alleen goed voor jezelf, maar ook voor je planten en houten interieur.

Aromatherapie

De etherische oliën die je erbij kan doen werken daarnaast ook als aromatherapie. Omdat we als mens van oorsprong gemaakt zijn om in de natuur te leven kunnen deze geconcentreerde geuren, van natuurlijke afkomst, ons heel erg prikkelen. Hierdoor heeft elke olie, naast z’n eigen unieke geur, ook een eigen unieke werking op het lichaam en op de geest. Zo zijn er een aantal oliën die je concentratie kunnen verbeteren of je minder gespannen kunnen maken. Dat is bijvoorbeeld erg fijn bij het thuiswerken of om mee in slaap te vallen.

No Comments

Leave a Comment